10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.06.2023 15:14 | Son Güncelleme: 19.06.2023 15:44

Kraliyet'ten influencer'lığa: Dünyanın en çok kazananlarından olabilir

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra Meghan Markle ve Prens Harry kendilerini kitap, belgesel ve podcast'lerle anlatmaya çalıştı. Fakat ikilinin tüm çabaları karşılıksız kaldı. Daily Mail son olarak Spotify anlaşması bozulan Markle'ın dünyanın en çok kazanan influencer'ı olabileceğini yazdı
Kraliyet'ten influencer'lığa: Dünyanın en çok kazananlarından olabilir

Fransız marka Dior'un yeni yüzü olması beklenen Meghan Markle'ın, markaları desteklemek için gönderi başına 200 bin Sterlin alarak dünyanın en yüksek ücretli influencer'larından biri haline gelebileceği düşünülüyor. Sussex Düşesi, bu hafta başında Spotify ile anlaşmalarını ikinci sezon için yenilemeyeceklerini duyurduktan sonra bir darbe aldı. İptal edilen bu anlaşmayla Meghan ve Prens Harry 10 milyon dolar kaybetti.

Milyonlara hükmedebilir

Ancak Meghan, kendisine gelen marka reklam tekliflerini kabul ederse kazandığı paralarla içinde bulunduğu fırtınadan çıkabilir. Marka uzmanı Nick Ede Daily Mail'e yaptığı açıklamada Meghan'ın dünyanın en büyük influencer'larından biri haline gelebileceğini ve Dior'un yüzü olarak milyonlara hükmedebileceğini söyledi. 

Kardashian ve  Cindy Crawford’a rakip olabilir

Ede, anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Kim Kardashian'ın Dolce & Gabanna ile ortaklığı sayesinde yıllar içinde elde ettiği gelire bile rakip olabileceğini söyledi. Düşes, yenilenmesinin bir parçası olarak, ilk TV reklam makyaj imparatorluklarından birinin arkasında olan pazarlama uzmanı Victoria Jackson ile arkadaş oldu. Pazarlama şirketi Guthy-Renker, eski süper model Cindy Crawford'un Meaningful Beauty kozmetik serisini 80 milyon sterlinlik bir markaya dönüştürmesine yardımcı olan Bill Guthy ile evli. Ayrıca Jenifer Lopez'in şirketi JLo Beauty'yi de temsil ediyor

Yenilenmeye gidiyor

Meghan'ın yakında Gwyneth Paltrow'un 200 milyon sterlin değerinde olduğu söylenen Goop web sitesine rakip olmak amacıyla sağlıklı yaşam ve yaşam tarzı blogu The Tig'i getirmeye çalışabileceği konuşuluyor. Meghan, kısa bir süre önce 2014 yılında başlattığı ancak Prens Harry ile nişanlandıktan sonra 2017 yılında kapattığı web sitesi için ticari markasını yeniledi. Ede "Meghan dünyanın en büyük influencer'larından biri haline gelebilir. Zaten hakkında en çok konuşulan ve en çok fotoğrafı çekilen kişilerden biri, dolayısıyla karını maksimize etmek ve kendini bu markalarla aynı hizaya getirmek çok kazançlı bir adım" dedi.

“Gönderi başına milyonlar kazanır”

 Ede "Tüm Kardashian ailesinin Dolce&Gabbanna ile ticari bir ilişkisi vardı ve bu da marka satışları ve ailelerinin ücretleri için büyük bir katkı sağladı. Dior gibi bir marka onunla bağlantı kurarak onun için milyonlar harcayabilir ve milyonlar kazanabilirler. Dolayısıyla Meghan, Dior'un yüzü olarak milyonları yönetebilir ve gönderi başına yüz binlerce dolar kazanabilir" ifadelerini kullandı.

Spotify anlaşmasından tam ödeme alamayacaklar

Uzmanlar bu haftanın başlarında, Prens Harry'nin Spotify ile yaptıkları 20 milyon dolarlık anlaşmadan, verimlilik kriterini karşılayamadıkları için tam ödeme alamayacaklarını iddia ettiler. Anlaşma 2020 yılında imzalandı ancak iki buçuk yılda sadece 13 saatlik yayın süresi sağlandı. Anlaşma 12 bölüm ve tek seferlik bir özel bölümü içeriyordu.