15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.12.2022 14:09 | Son Güncelleme: 24.12.2022 15:06

Meghan Markle'ın Netflix serisindeki stili mercek altında

Suits dizisinden Kraliyet Ailesi üyeliğine stili ile gündemde olan Meghan Markle bu kez Netflix serisiyle mercek altında. Sussex Düşesi'nin Harry & Meghan belgeselindeki tercihleri gizli bir güç göstergesi
Meghan Markle'ın Netflix serisindeki stili mercek altında

Meghan Markle, Suits dizisinde ilk kez şöhrete kavuştuğunda, genç bir avukatın düğmeli gardırobundan giyiniyordu: Kalem etekler, sıkı düğmeler ve takım elbiseler. Daha sonra Prens Harry'nin kız arkadaşı ve ardından Kraliyet Ailesi'nin bir üyesi olarak küresel şöhretin zirvesine ulaştığında ise; palto elbiseler, yüksek topuklu ayakkabılar  hatta büyüleyici şapkalarıyla bitmek bilmeyen kusursuz görünümlerle gözler önündeydi. Meghan bugünlerde ise bambaşka bir stil ile gündemde.  ABD'de Netflix’in en çok izlenenler listesinde ikinci sıraya yerleşen Harry & Meghan serisinde, Sussex Düşesi daha rahat, daha sessiz, daha samimi bir tarz sunuyor.

"Tavuklarım da var, Cartier saatim de"

Serinin bol itiraf içeren bölümlerinde Meghan yüzüne dökülen hafif dalgalı saçları, abartısız altın takıları ve üzerindeki kat kat örgülü kıyafetleriyle tam bir Nancy Meyers karakterine dönüşüyor. Ana teması mahrumiyet arzusu olan televizyon serisinde bu ‘mahrem’ tarzı benimsemesi, adeta bir mesaj niteliğinde: Ayakları yere basan, samimi ama zarif biriyim. Tavuklarım da var, altın bir Cartier saatim de.

İlk bölümlerden birinin tanıtımında Meghan, La Ligne'den 295 dolarlık kırmızı ve taba çizgili, kaşmir ve yün karışımı Marin süveterinin altına giydiği, aynı markanın 250 dolarlık kırmızı pamuklu Bonne Nuit pijamalarıyla ağlama krizine giriyor. Bunlar yaşanırken arkasında da 1,625 dolardan başlayan ve programda göründükten sonra viral olan krem ve kaşmir Hermès Avalon battaniye var. Meredith Melling, La Ligne'in kurucu ortağı ve baş marka sorumlusu, Meghan’ın stilini ise güçlü gündelik (otoriter) olarak yorumluyor.

Times kapağıyla başlamıştı

Meghan’ın giymeyi sevdiği bluzler ve giysilerindeki krem renginin baskınlığı, onu 2021 yılının en etkili insanlarından biri olarak seçen Time’ın kapağından başlayan motifler. Kapakta uyumlu bir çift pileli pantolonun içine sokulmuş, yumurta kabuğu bir bluz giymişti.

"Majesteleriyle aynı rengi giyemezsiniz"

Üçüncü bölümde Meghan, bej gibi nötr renkleri kullanmasının, kraliyet törenlerine ilk çıktığı zamanlardan kalan bir strateji olduğunu itiraf ediyor. Meghan, “Birleşik Krallık’ta bulunduğum zamanlar nadiren renkli kıyafetler giyerdim” sözlerine ise şöyle devam ediyor: “Anladığım kadarıyla, bir grup etkinliği söz konusuysa asla Majesteleriyle aynı rengi giyemezsiniz ama aynı zamanda ailenin diğer daha kıdemli üyeleriyle de aynı rengi giymemeniz gerekir. Taba, bej ve beyaz gibi renkleri asla kullanmazlar diye düşündüm, bu yüzden çok fazla sessiz ton giydim. Bu aynı zamanda çok dikkat çekmemek için de bir taktikti.”

Prenses Diana’nın saati olabilir

Meghan dizideki gündelik hayatını sergileyen sahnelerde ise, çoğunlukla sembolik olan altın takılarını üstünden hiç ayırmıyor. Bazı sahnelerde, Fransız şair Rosemonde Gérard'ın “Bugün dünden daha fazla ve yarından daha az” dizesinden esinlenen bir tasarım içeren Sophie Lis Love Pendant kolyesini takarken görülüyor. Ayrıca, Prenses Diana'nın taktığıyla aynı olan ve gösteride bolca karşılaştırma yapılan merhum kayınvalidesinden miras kaldığı düşünülen altın bir Cartier Tank Française saat takıyor.

Hiçbiri tesadüf değil

Meghan Markle'ın kapalı kapılar ardında bile giydiği hiçbir şey tesadüfi değil gibi. Diziden sonra satışları bir hayli artan La Ligne’in baş marka sorumlusu Melling’e göre Meghan, niyetle ve bir nedenle giyiniyor. Melling konu hakkındaki görüşlerini: "Muhtemelen bu diziyi ortalama bir kırmızı halı ödül şovunu izleyenlerden daha fazla insan izliyor." sözleriyle pekiştiriyor.