28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 26.01.2023 15:00 | Son Güncelleme: 26.01.2023 15:19

Lauren Sanchez: Uzay yolculuğuna liderlik edeceğim

Lauren Sanchez Wall Street Journal’a verdiği röportajda 2024 başlarından Blue Origin ile uzaya yapılacak tamamı kadınlardan oluşan bir göreve liderlik edeceğini açıkladı. Üstelik Amazon'un ve Blue Origin'in kurucusu sevgilisi Jeff Bezos bu yolculuğa katılamayacak
Lauren Sanchez: Uzay yolculuğuna liderlik edeceğim

Emmy ödüllü TV sunucusu ve helikopter pilotu Lauren Sanchez, artık bir haber spikeri olarak değil,  dünyanın tanıdığı bir hayırsever olarak spot ışıklarını kucaklamaya başladı. Milyarder Jeff Bezos ve Lauren Sanchez çiftinin kamuoyu önündeki bilinirliği sarsıntılı bir başlangıç yaptı. Amerikan tabloid gazetesi National Enquirer aşklarının ayrıntılarını sızdırdığında her ikisi de kendi eşleriyle hala yasal olarak evliydi. Ancak dünya çapındaki seyahatlerinden anlaşıldığı üzere ikisi de ilişkilerini temize çekmeyi başardı. Karmaşadan sonra ilk röportajını Wall Street Journal’a veren Sanchez 2024'te, Bezos'un katılmayacağı, mürettebatının sadece kadın olduğu bir uzay yolculuğunun lideri olacağını açıkladı.

Çift Dünya'yı terk etmeden iyileştirme çabasında

Milyar dolarlık servetleriyle çiftin planlarında hem dünyayı iyileştirme hem de başka dünyalara seyahat planları var. Sanchez, hayır kurumlarına bağışlamayı planladıkları 100 milyon dolarlık hibeler de dahil olmak üzere stratejik bağışları hakkında "Hayırseverlik yaklaşımımızda ve nasıl verdiğimiz konusunda çok düşünceliyiz, çünkü verdiğimiz insanlarla aynı fikirlere sahibiz" diyor. Sanchez ve Bezos iklimin günümüzün en büyük sorunu olduğuna inanıyor ve 10 milyar dolarlık en büyük taahhütleri ise Bezos Earth Fund aracılığıyla iklim kriziyle mücadele yönünde. Sanchez’in yaklaşan planları arasında en heyecan duyduğu şey ise 2024’te gerçekleşmesi planlanan bir uzay gezisi.

Uzay yolculuğuna Bezos katılmayacak

Bezos’un havacılık ve uzay araştırma şiketi Blue Origin tarafından planlanan uzay yolculuğunun mürettebatı sadece kadınlardan oluşacak. Sanchez, liderliğini yapacağı görev için oldukça heyecanlı olduğunu, Jeff Bezos’un ise rokette yer almayacağını paylşatı. Eski helikopter pilotu sevgilisi için “Her ne kadar bu uçuşa katılmak istese de, onu engellemek zorunda kalacağım. Hepimize kenardan tezahürat yapıyor olacak"  sözlerini kullandı. Mürettebatın tam listesi henüz açıklanmasa da, Sanchez’in paylaştığı üzere göreve katılacak olanlar, dünyada fark yaratan ve insanlığa gönderecek etkili bir mesajı olan kadınlar olacak.