24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2022 11:01 | Son Güncelleme: 16.11.2022 22:25

Michelle Obama yeni kitabında itiraflarda bulundu

The Light We Carry (Taşıdığımız Işık) adında anı-kişisel gelişim türünde kitap çıkartan ABD'nin eski first lady'si Michelle Obama samimi itiraflarda bulundu. Menopoz döneminde yaşadığı zorluklara da değinen Obama, dış görünüşünden nefret ettiğini söyledi
Michelle Obama yeni kitabında itiraflarda bulundu

ABD’nin eski first lady’si Michelle Obama'nın orta yaş sürecinde karşılaştığı sorunlara da değindiği anı-kişisel gelişim türünde yazdığı kitap dün (15 Kasım) çıktı. 58 yaşındaki Obama, The Light We Carry (Taşıdığımız Işık) kitabında itiraflarda bulundu. 'Her zaman ve ne olursa olsun dış görünüşünden nefret ettiğini belirten Obama, "58 yıldır korkulu zihnimle yaşıyorum. Beni huzursuz ediyor. Beni zayıf görmekten hoşlanıyor" ifadelerini kullandı. Kitapta ayrıca "Banyonun ışığını açtığımda ve aynada kendime bir kez baktığımda, umutsuzca tekrar kapatmak istediğim birçok sabah var" sözleri yer aldı. 

Eski first lady 2018'de çıkardığı Benim Hikayem adlı kitabının üzerine inşa ettiği yeni kitabında özellikle boyuyla (1.80 m) ilgili güvensizlik yaşadığını açıkladı. 

"İyileşme eskisi kadar hızlı olmuyor"

Nadiren konuşulan menopoz sürecinin bir parçası olarak kilo almaktan da bahseden Michelle Obama eski kıyafetlerinin üstüne olmadığını, beslenmesine ‘takıntı yapmadan’ dikkat ettiğini anlatarak egzersiz rutinini değiştirdiğini de sözlerine ekledi. Michelle Obama, “Kendimi eskisi kadar zorlayamadığımı görüyorum. Bir kasımı yırttığımda veya başka bir sakatlanma yaşadığımda ara veriyorum çünkü artık iyileşme eskisi kadar hızlı olmuyor” dedi.