24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.08.2022 13:28 | Son Güncelleme: 27.08.2022 13:54

Miss England’a katılan Melisa Raouf 94 yıl sonra makyajsız yarışan ilk kişi oldu

İngiltere'deki güzellik yarışmasına katılan 20 yaşında Melisa Raouf, makyajsız yarışmayı tercih etti. 94 yıl sonra katılan ilk makyajsız yarışması olan Raouf, " İnsan kendi teninde mutluysa, yüzümüzü makyajla kapatmak zorunda bırakılmamalıyız" dedi
Instagram/missenglandofficial
Instagram/missenglandofficial

İngiltere'de bir siyaset öğrencisi, 94 yıl sonra makyajsız katılan ilk Miss England yarışmacısı olarak tarihe geçti. Londralı 20 yaşındaki Melisa Raouf, iç güzelliği tanıtmak ve sosyal medyada sürdürülen güzellik ideallerine meydan okumak için makyajsız görünmeye karar verdiğini söyledi.

"Kusurlarımız bizi biz yapar"

The Independent’a konuşan Raouf, “Bu benim için çok şey ifade ediyor çünkü farklı yaşlardaki birçok kız makyaj yapıyor çünkü yapmak için baskı hissediyorlar. İnsan kendi teninde mutluysa, yüzümüzü makyajla kapatmak zorunda bırakılmamalıyız. Kusurlarımız bizi biz yapar ve her bireyi benzersiz kılan da budur” dedi.  

 Melisa Raouf'un İstanbul'da bulunan ve Miss England 2022'nin diş partneri olan 
Dentakay'dan çıktıktan sonra fotoğrafı.

Güzellik standartlarını karşıladığını hissetmediğini anlatan Raouf, “Son zamanlarda kendi cildimde güzel olduğumu kabul ettim ve bu yüzden makyajsız rekabet etmeye karar verdim” diyerek böylece gerçekte kim olduğunu daha rahat gösterebileceğini ekledi. 

Makyajsız tur 2019'da tanıtıldı

Miss England etkinliğinin organizatörleri daha önce 2019'da yarışmanın bir “makyajsız yüz” turunu tanıtırken, organizatör Angie Beasley, kadınları "sosyal medyadaki makyaj ve filtrelerin arkasına saklanmaya gerek kalmadan bize gerçekte kim olduklarını göstermeye" teşvik ettiğini söyledi.  Ancak ilk kez bir yarışmacı bu tura katılıyor. 

Beasley, “Tamamen makyajsız yarı finalde yarışan bir yarışmacıyı ilk kez görüyorum ve diğer tüm yarışmacılara karşı kendini güçlü hissettiğini söylüyor. Doğal güzelliğinizi vurgulamak için makyaj yapabilirsiniz ama gençlerin maske gibi görünecek kadar kalın makyajlar yapmasına gerek yok. Melisa’ya yarışmada bol şans diliyorum” dedi.  Raouf, birçok genç kadından kendilerini nasıl daha güvenli hissettirdiğine dair mesajlar aldığını söyledi.