29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 11:08 | Son Güncelleme: 14.08.2023 12:59

Musk, Zuckerberg ile mesajlarını sızdırdı: Boyut farkımız göz önüne alındığında kazanması düşük ihtimal

X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'i kendisini yenemeyecek kadar küçük olduğunu söyleyerek dalga geçtiği mesajları sızdırdı. Zuckerberg ise Musk'ın antrenman teklifi reddetti ve "Musk ciddi değil, artık yolumuza devam edelim" dedi
Musk, Zuckerberg ile mesajlarını sızdırdı: Boyut farkımız göz önüne alındığında kazanması düşük ihtimal

Eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, kendisi ile Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg arasında geçtiğini söylediği ve Zuckerberg'i fiziksel yapılarındaki farklılıklar konusunda alaya aldığı görülen bir dizi mesajı sızdırdı. Musk bu mesajlaşmayı önce biyografi yazarı Walter Isaacson'a ardından ise pazar günü, mesajın tamamı olduğunu söylediği bir ekran görüntüsüyle yayınladı.

Musk'ın ilk olarak Isaacson ile paylaştığı ekran görüntüsüne göre Musk, Zuckerberg olduğunu söylediği bir kişiye antrenman maçı ile ilgilenip ilgilenmediğini sordu. Musk'ın ekran görüntüsüne göre ise Zuckerberg bu teklifi reddetti.

Musk'ın yayınladığı mesaja göre Zuckerberg, "Eğer hala gerçek bir MMA dövüşü yapmak istiyorsan, o zaman kendi başına antrenman yapmalı ve yarışmaya hazır olduğunda bana haber vermelisin" şeklinde mesaj attı. Zuckerberg ise "Asla gerçekleşmeyecek bir şeyi abartmaya devam etmek istemiyorum, bu yüzden ya bunu yapacağına karar vermeli ve yakında yapmalısın ya da yolumuza devam etmeliyiz" diye yanıt verdi. 

"Modern zamanın Bruce Lee'sisin"

Musk yaklaşık on saat sonra cevap vererek Pazartesi günü Palo Alto'da olacağını söyleyerek iki adamın Zuckerberg'in arka bahçesindeki Octagon dövüş ringinde kapışmasını önerdi. Ekran görüntüsüne göre Musk, Zuckerberg'e "Bugün Lex Fridman ile yaptığım kısa bir maç dışında pek antrenman yapmadım" diyerek "Boyut farkımız göz önüne alındığında bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünsem de, belki de sen modern zamanın Bruce Lee'sisin ve bir şekilde kazanacaksın" yanıtını verdi.

Zuckerberg ise Pazar günü Threads paylaşımıyla bu mesajlaşmayı teyit etmiş oldu. Musk tarafından paylaşılan bu mesajlaşma, Zuckerberg'in cuma günü Musk'ın dövüşün antik Roma'da destansı bir yerde gerçekleşeceği iddiasını yalanlamasının ardından geldi. Zuckerberg Cuma günü bir Threads gönderisinde "Eğer gerçek bir tarih üzerinde anlaşırsa, bunu benden duyacaksınız, o zamana kadar lütfen söylediği hiçbir şey üzerinde anlaşmaya varılmadığını varsayın" dedi.

"Elon ciddi değil"

Mark Zuckerberg,  Threads platformu üzerinden paylaştığı son gönderide, dövüş için Elon Musk’a gerçek bir randevu teklifinde bulunduğunu kaydederek "Sanırım hepimiz Elon'un ciddi olmadığı konusunda hemfikiriz ve artık yolumuza devam etme zamanı" ifadelerini kullandı.

Musk’ın dövüş tarihi için karar vermediğine işaret eden Zuckerberg, "Önce ameliyat olması gerektiğini söyledi. Şimdi de arka bahçemde pratik yapmayı öneriyor" ifadesini kullandı. Elon Musk ise Meta CEO'sunun açıklamalarına X platformu üzerinden, "Zuck bir tavuk" şeklinde yanıt verdi. Musk, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, en erken tarihte dövüşmeye istekli olduğunu bildirmişti.

Küçük bir ameliyat geçirecek

Musk attığı bir tweet'te, dövüş için bir tarih belirlemeden önce boynunu ve sırtının üst kısmını MR'da taratması gerektiğini söyledi. Cuma günü ise Musk sağ omzundan ameliyat olması gerektiğini açıklayarak "Sağ kürek kemiğimin kaburgalarıma sürtünmesiyle ilgili bir sorun var ve bu da küçük bir ameliyat gerektiriyor ancak iyileşme sadece birkaç ay sürecek" şeklinde tweet attı.

Musk, Zuckerberg'e Threads adı verilen Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı yönündeki haberlerin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg de 22 Haziran'da sosyal medyada yaptığı paylaşımda kafes dövüşü teklifini kabul ettiğini duyurmuştu.