04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2022 15:23 | Son Güncelleme: 11.07.2022 15:45

Natalie Portman, Thor: Love and Thunder için nasıl kas yaptı?

Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) gişedeki başarısı kadar, oyuncularıyla da gündemde. En çok konuşulan konularda bir tanesi ise Natalie Portman'ın (The Mighty Thor) fiziksel değişimi. Oscarlı oyuncunun sırrı ise bol protein odaklı sıkı bir diyet ve ağır egzersizler
Natalie Portman, Thor: Love and Thunder için nasıl kas yaptı?

Marvel Sinematik Evreni'nde ilk kez 2011 yapımı Thor filminde seyirci karşısına çıkan Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman, cuma günü vizyona giren Thor: Love and Thunder'daki (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) değişimiyle gündemde.

Astrofizikçi ve Thor'un eski sevgilisi Jane Foster'ı canlandıran oyuncu yeni rolünde The Mighty Thor (Süper Kahraman/ Şimşek Tanrısı) olarak seyirci karşısına çıktı. Elbette roldeki bu keskin değişim fiziksel olarak da dikkat çekti.

Daha filmin fragmanları ile başlayan görsel efekt tartışmalarına 41 yaşındaki oyuncunun kişisel antrenörü Naomi Pendergast son noktayı koydu. Oyuncunun değişimin efektlerle yapılmadığını söyleyen Pendergast, Natalie Portman'ın kaslı bir vücut için yaptığı çalışmadan ayrıntılar verdi.

Haftada 5 gün spor

Pendergast "Natalie 10 ay boyunca haftada 5 gün spor salonunda 90 dakika ile 2 saat arasında antreman yaptı" dedi.

Portman Variety'ye “Black Swan'da mümkün olduğunca küçülmem istendi. Buradaysa, mümkün olduğu kadar büyük olmam istendi. Bu inanılmaz bir meydan okuma - ve aynı zamanda bir kadın olarak değişik bir ruh hali” dedi

Öncelikli hedeflerinin kol ve karın kası oluşturmak olduğunu belirten antrenör, aksiyon sahnelerinde sakatlanmasını önlemek için denge ve çeviklik üzerinde çalıştıklarına söyledi.

Protein destekli beslenme

Elbette antremanların bu değişimin sadece bir bölümü olduğuna dikkat çeken Naomi Pendergast, Portman'ın sıkı bir beslenme programı uyguladığını belirtti.

İsrailli-Amerikalı aktris süreci "Daha önce hiç yapmadığım bir ağırlık sıklet antrenmanıydı" diye özetledi

Portman'ın kaslarını geliştirmek ve korumak için vegan beslenme düzenine ekstra protein kattıklarını söyleyen Pendergast normal beslenme düzenine ekledikleri formülü ise şöyle açıkladı:

  • Kahvaltı: Yulaf ve orman meyveleri
  • Öğle yemeği: Fegan falafel
  • Akşam yemeği: Vegan köri
  • Gün boyun: Yeyve, kuruyemiş ve salata
  • Öğün desteği: Protein karışımı

Görsel efekt tartışmasının geçmişi

Vizyon öncesi filmin kamera arkası görüntülerinden yola çıkanlar, Portman'ın kollarının CGI (Bilgisayarda yaratılmış görsel efekt) teknolojisi ile kaslı hale getirildiğini iddia etti. Marvel Yönetim Kurulu Başkanı Kevin Feige, Portman'ın kasları için CGI kullanılmadığı, kasların tamamen doğal olduğunu söyledi.Filmde CGI teknolojisi kullanıldığını itiraf eden Feige, teknolojinin kaslar için değil Portman ile Hemsworth arasındaki boy farkını kapatmak için kullanıldığını ifade etti. 1 metre 90 cm boyundaki Hempsworth, 1,60 boyundaki Portman'dan yaklaşık 30 cm daha uzun. Avustralyalı aktör Chris Hemsworth 90, Natalie Portman'ın 50 kilo. Hemsworth'un göğüs çevresi 120 cm iken Portman'ın göğüs çevresi de 91 cm.