23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2022 15:06 | Son Güncelleme: 14.07.2022 13:32

Natalie Portman'ın çığlığı: Çocuk oyuncu travmalarını itiraf etti

Hollywood yıldızın Natalie Portman, çocuk oyuncuyken yaşadığı travmalarla ilgili itiraflarına bir yenisini daha ekledi. 41 yaşındaki aktris "12-13 yaşımdaki rollerimin cinselleştirilmesi bende savunmasızlık hissi yarattı" dedi
Natalie Portman'ın çığlığı: Çocuk oyuncu travmalarını itiraf etti

Thor filmi Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) filminde canlandırdığı The Mighty Thor (Jane Foster) karakteriyle gündemde olan Oscar ödüllü Natalie Portman, ergenliğinin henüz başındayken filmlerde cinselleştirilmesinin kendisinde incinmeye açık savunmasızlık hissi yarattığını söyledi.

2 yıl sonra yeni itiraf

2020 yılında katıldığı Dax Shepard'la Armchair Expert podcast'inde 12 yaşındayken Lolita gibi resmedilmenin kendi cinselliğinden götürdüğünü itiraf eden İsrailli-ABD'li oyuncu, bu sefer The Sunday Times'ın Style dergisine konuştu ve çocuk oyuncu olmanın travmalarını anlattı.

Natalie Portman 75. Venedik Film Festivali / 2018 (Fotoğraf: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Portman, "Sanırım o zaman bu roller çok normaldi. Bazısı yazılagelen türdendi, bazıları gazetecilerin kendilerinde yazma hakkını hissettikleri türdendi. 13 yaşındayken hakkımdaki bir film eleştirisini okurken göğüs tomurcuklarımdan bahsedildiğini hatırlıyorum" dedi.

'Savunmasız, saygın olmayan konumda olma hissi'

41 yaşındaki oyuncu tecrübelerinin sonucu olarak tüm savunma mekanizmalarını kuşandığını, buna aşk veya seks sahnelerini içeren kısımları reddetmenim de dahil olduğunu söyledi. Portman, "Beni o şekilde görmeyecekler diye karar almıştım sanki, çünkü savunmasız konumda gibi hissettiriyordu, aynı zamanda daha az saygın konumda, bir şekilde, böyle karakterize edilebilirdi" dedi.

Beautiful Girls, New York City prömiyeri (Fotoğraf Ke.Mazur/Getty Images)

Oyuncu, sinema kariyerine 1990'ların ortalarında başladı ve 1994 yapımı Sevginin Gücü (Léon: The Professional) ve 1996 yapımı Harika Kızlar (Beautiful Girls) gibi filmlerde "karanlık, biraz seksi, genç kız rolünü" oynayarak ün kazandı. Hollywood yıldızı 2 yıldır verdiği röportajlarda tanınmasına vesile olan kariyeriyle ilgili itiraflarda bulunuyor.

Hollywood'a rehber olacak itiraflar

Önceki açıklamalarında bu sorunla yüzleştiğini hatta geride bıraktığını gösteren Portman, sinema sektörüne rehber niteliğindeki süreci tüm açıklığıyla anlatıyor: O yaşta kendi cinselliğiniz var, kendinize ait arzularınız var ve bir şeyler keşfetmek istiyorsunuz, açık olmak istiyorsunuz; ama daha yaşlı erkekler sizinle ilgilendiğinde ister istemez güvende hissetmiyorsunuz ve 'Hayır, hayır, hayır hayır hayır' diyorsunuz. Kendini korumak için nasıl "kaleler" inşa ettiğini anlatan oyuncu, iffetli olduğuna dair bir imaj çizdiğini de söyledi. Natalie Portman "Bunu bilinçli olarak geliştirdiğimin farkındayım çünkü kendimi güvende hissetmemin bir yoluydu" dedi.