25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.09.2022 13:13 | Son Güncelleme: 05.09.2022 18:02

Nirvana, Nevermind albüm kapağı için açılan davayı kazandı

Nirvana'nın Nevermind albüm kapağında yer alan "çıplak bebek" Spencer Elden'in açtığı cinsel istismar davasını reddetti. Mahkeme Elden'in istismar edildiğini iddia etmek için çok geç kaldığına karar verdi
Nirvana, Nevermind albüm kapağı için açılan davayı kazandı

BBC'nin haberine göre, 31 yaşındaki Spencer Elden'in 1991 tarihli Nevermind albümünün kapağında çıplak bir bebek olarak göründüğü fotoğrafın, “çocuk pornografisi” olduğu iddiasıyla açtığı dava reddedildi. Yargıç kararında, Elden'in istismar edildiğini iddia etmek için çok geç kaldığına ve davanın 10 yıllık zaman aşımına uğradığına hükmetti.

Elden'ın yasal danışmanları, karara itiraz edeceklerini söylese de dava yeniden açılamayacağı için yasal yolların neredeyse tükendiği bildirildi. Mahkeme kararı üzerine Nirvana grubu avukatı, davanın "geçersiz" olduğunu belirterek, Elden'in "Nirvana bebeği" olmaktan keyif aldığını ileri sürdü.

15 üyeden 150 biner dolar tazminat talebi

Elden, henüz 4 aylıkken bir havuzda çekilen çıplak fotoğrafının izinsiz olarak Nirvana grubunun albüm kapağında kullanıldığını iddia etmiş, gruba Ağustos 2021'de dava açarak aralarında Dave Grohl ve Krist Novoselic'in de bulunduğu 15 grup üyesinden 150 biner dolar tazminat talep etmişti.

2021 yılında açtığı dava mahkeme tarafından reddedilen Elden'e, 4 Ocak'ta değiştirilmiş versiyonunu sunma kaydıyla davayı yeniden açma hakkı verilmişti. Elden'ın ailesine fotoğraf için, 1991'de o zamanlar nispeten bilinmeyen grup tarafından 200 dolar ödenmişti. Nirvana’nın en ünlü şarkısı “Smells Like A Teen Spirit”in de içinde bulunduğu “Nevermind” albümü dünya çapında 30 milyonun üzerinde sattı ve Nirvana’yı dünyanın en çok konuşulan rock gruplarından biri oldu. 

Kaynak: AA