19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 06.09.2022 11:09 | Son Güncelleme: 06.09.2022 11:40

Ödüllü İtalyan yönetmen Emanuele Crialese kadın olarak doğduğunu açıkladı

Ödüllü yönetmen Emanuele Crialese, L'immensita filminin Venedik Film Festivali'ndeki gösteriminde trans olduğunu açıkladı
Ödüllü İtalyan yönetmen Emanuele Crialese kadın olarak doğduğunu açıkladı

Oscarlı oyuncu Penelope Cruz'un (48) başrolünde olduğu L'immensita (Sınırsızlık) filminin gösterimi 79. Venedik Film Festivali'nde yapıldı. Geceye filmin yönetmeni Emanuele Crialese açıklamalarıyla damga vurdu. Filmde Roma'da yaşayan bir ailenin büyük kızının anne ve babasına trans olduğunu açıkladıktan sonraki sürecini anlatıyor. Yönetmen, 1970'lerde geçen filmde, kendi hayat hikayesinden çok fazla esinlendiğini söyledi.

"Kadın doğdum" 

57 yaşındaki Crialese, ardından şu ifadelere yer verdi, "Biyolojik açıdan kadın olarak doğdum. (Trans olmam) içimde dişi bir karakterden büyük bir parça olmadığı anlamına gelmiyor. Hatta bu muhtemelen benim en iyi parçam. Bir noktada seçim yapmam gerekti. Ölmek ya da yaşamak. Böyle bir yolculuğa çıkmayı siz seçmiyorsunuz. Bu şekilde doğuyorsunuz."

Cinsiyet değiştirirken yaşadıkları ve geçiş süreci hakkında ayrıntı vermeyen yönetmen o dönem destek en büyük desteği annesinde bulduğunu da sözlerine ekledi.

Ödüllü İtalyan yönetmen ve senarist Emanuele Crialese  Roma doğumlu. New York'ta film üzerine eğitim alan yönetmenin yaşa dışı göçmenleri konu alan filmi Terraferma ile 2011'de Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazandı.