25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2022 10:43 | Son Güncelleme: 06.06.2022 10:53

Platin Jübile kutlamaları: Buckingham Sarayı’ndaki konser televizyonda en çok izlenen etkinlik oldu

Kraliçe'nin tahta çıkışının 70. yılı nedeniyle Buckingham Sarayı’nın önünde gerçekleştirilen Platin Party Saray’da konseri 2022’nin en çok izlenen televizyon etkinliği oldu
Platin Jübile kutlamaları: Buckingham Sarayı’ndaki konser televizyonda en çok izlenen etkinlik oldu

Kraliçe II.Elizabeth’in tahta çıkışının 70. yılı nedeniyle dört gün boyunca süren Platin Jübile kutlamaları kapsamında Buckingham Sarayı’nda ünlü yıldızlar konser verdi. Televizyondan da canlı yayınlanan etkinliği 13 milyon kişi izledi. Konser son yılların en fazla izlenen etkinliği oldu. Ayrıca konseri canlı olarak 22 bin kişi izledi. 

Kraliçe'nin platin yıldönümü kutlamaları kapsamında canlı konser Cumartesi gecesi Buckingham Sarayı'nda sahnelendi. Gösteride Diana Ross, bu yılın Eurovision temsilci Sam Ryder ve Rod Stewart gibi birçok ünlü isim yer aldı. Perşembe günü yapılan kutlamalara rahatsızlığı nedeniyle katılmayan Kraliçe, önceden kaydedilen ve oyuncu Ben Whishaw tarafından seslendirilen Ayı Paddington videosunda kısaca göründü.  

Seyircilerin yüzde 74’ü tarafından seyredilen şov 13 milyon izlenmeye ulaştı ve şimdiye kadar yılın en çok izlenen şovu oldu. Saray'daki Platinum Parti'de sürpriz anlar yaşandı. Komedyen Stephen Fry, Kraliçe'yi saltanatı boyunca "başbakanlara hoşgörülü" olduğu için överken, oyuncu Lee Mack, partiye katılan Boris Johnson'ın önünde Partygate skandalıyla ilgili şaka yaptı.

Gösteride diğer öne çıkanlar arasında 30'dan fazla ülkeyi temsil eden bir mülteci korosuyla One Day Like This'i seslendiren rock grubu Elbow ve ABD’li yıldız Alice Keys vardı. Keys hitlerinden biri olan Girsl On Fire şarkısını seslendirdi.  

Sir Elton John'un Windsor Şatosu'ndaki kırmızı salonda gerçekleştirdiği Your Song yorumu çok beğenildi. Sir Paul McCartney gibi yıldız isimlerin önceden yapıştırılmış mesajlarına yer verildi. McCartney’in mesajında "Seni birçok insan gibi seviyorum, bu yüzden tebrikler ve 70 güzel yıl için teşekkür ederim” sözleri yer alıyordu. ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın mesajında ise "Çocuklarımıza karşı olağanüstü nezaketin için teşekkürler” yazıyordu.