29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.01.2023 20:01 | Son Güncelleme: 02.01.2023 20:03

Prens Harry: Babamı ve kardeşimi geri istiyorum

Otobiyografisi Spare'in 10 Ocak'ta yayınlanmasından hemen önce röportaj veren Prens Harry, babası Kral Charles ve kardeşi Prens William'ı geri istediğini söyledi. Kraliyet ailesi hakkındaki eleştirileriyle gündemden düşmeyen Prens Harry'nin bu sözleri af talebi olarak nitelendirildi
Prens Harry: Babamı ve kardeşimi geri istiyorum

Sussex Dükü Prens Harry anılarının yer aldığı Spare (Yedek) isimli kitabının yayınlanmasından önce verdiği bir röportajda ​​babasını ve erkek kardeşini geri istediğini söyledi. 8 Ocak Pazar günü yayınlanacak ITV röportajında sunucu Tom Bradby'in sorularını yanıtlayan Prens Harry, "Hiçbir uzlaşma isteği göstermediler" dedi ancak bu ifadelerle tam olarak kimleri kastettiğini açıklamadı. 

Henüz İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini sürdürürken ihanete uğradığını söyleyen Harry, Kanalın yayımladığı fragmanlarda Harry "Bizi 'kötüler' olarak göstermenin işlerine yarayacağını düşünüyorlar" diye de ekledi. ITV, Kaliforniya'da çekilen Harry: The Interview'in kraliyet ailesinin içindeki ve dışındaki hayatı hakkında benzeri görülmemiş ayrıntılara gireceğini ve Galler Prensesi Diana'nın ölümüyle ilgili daha önce hiç duyulmamış detaylar içerdiğini açıkladı.

Kitabın yayıncısı Penguin, Prens Harry'nin daha önce, "Doğduğum prens olarak değil, dönüştüğüm adam olarak" yazıldığını "İnişleri ve çıkışları, hataları, öğrenilen dersleri" içereceğini açıkladığı Spare'i "samimi, içten ve ham, gözü kara bir dürüstlükle yazılmış" olarak nitelendirdi. 10 Ocak'ta Spare'in yanı sıra Harry tarafından okunan bir sesli kitap da yayınlanacak.

The Sun özür diledi 

İngiltere'nin sansasyonel içeriği ile ünlü tabloid gazetesi The Sun, köşe yazarı Jeremy Clarkson'ın Sussex Düşesi Meghan Markle'dan "nefret ettiğini" söylediği ve büyük tepki çeken köşe yazısı nedeniyle özür diledi ve yazıyı gazetenin internet sitesinden sildi. Prens Harry ve Meghan'ın Netflix belgeseli hakkında yazan Clarkson, Meghan'dan hücresel düzeyde nefret ettiğini ifade etmişti. Clarkson'un yazısında en fazla tepki çeken cümleleri, Game Of Thrones dizisindeki kraliçenin kent sokaklarında çıplak yürütülüp üzerine dışkı atıldığı utanç yürüyüşü sahnesinin aynısını Meghan'ın hak ettiğini de yazması olmuştu. Köşe yazısının ardından 18 bine yakın kişi, Bağımsız Basın Standartları Teşkilatı ile iletişime geçerek yazıyı şikayet etmişti.