29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.12.2023 15:47 | Son Güncelleme: 15.12.2023 18:27

Prens Harry tazminat davasını kazandı: 180 bin dolar alacak

İngiltere Kralı III. Charles'ın oğlu Prens Harry, tabloid basınla verdiği hukuk mücadelesinde büyük bir zafer kazandı. Harry telefon hack'leme davasında İngiliz Mirror Group Newspapers'tan (MGN) 180 bin dolar tazminat alacak
Prens Harry tazminat davasını kazandı: 180 bin dolar alacak

Londra Yüksek Mahkemesi, Daily Mirror gazetesinin yayıncısı Mirror Group Newspapers (MNG) şirketine 'telefon hackleme' iddiasıyla açılan davada Prens Harry'e 140 bin 600 sterlin (180 bin dolar) tazminat ödenmesine hükmetti. Reuters haber ajansının aktardığına göre, mahkeme, Prens Harry'nin MNG bünyesinde çalışan gazeteciler tarafından 'mütevazı' bir derecede telefon hackleme ve diğer yasadışı bilgi toplama suçlarına maruz kaldığına karar verdi.

Harry, mahkemeye başvurusunda, 1996 yılından itibaren 15 yıl boyunca MNG tarafından hedef alındığını söylemiş, gazetede yayınlanan 140'tan fazla haberin yasa dışı bilgi toplama faaliyetleri sonucu yayınlandığını savunmuştu. Bugün tazminat kararı çıkan davada ise iddiaya konu olan haberlerden yalnızca 33'ü ele alınmıştı. Hakim, bu 33 haberden 15'inin yapılmasında yasa dışı eylemlere başvurulduğuna, bu haberlerin yapıldığı süreçte 'kapsamlı bir telefon hackl'eme ve gazetelerde yaygın bir şekilde yasa dışı eylemlerde bulunulduğuna ve bazı şirket yöneticisi ve avukatlarının bu eylemlerden haberdar olduğuna' karar verdi. Şirket, kararın ardından özür diledi.

Bugünkü kararın 'yıllar önce yaşanan olayların ardından devam edebilmek için sektöre gerekli netliği sağladığını' söyleyen MNG, "Tarihi bir suiistimalin gerçekleştiği yerde, kayıtsız şartsız özür dileriz, tüm sorumluluğu alır ve gerekli tazminatı öderiz" ifadelerini kullandı.