14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2024 12:06 | Son Güncelleme: 20.03.2024 12:12

Prens William, Kate'i unutmadı: Eşimin alanına giriyoruz

17 Nisan’dan görevlerine döneceği duyurulan Galler Prensesi Kate Middleton'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmalar devam ederken Prens William eğlenceli tavrıyla dikkat çekti. William'ın katıldığı etkinlikte eşiyle ilgili yaptığı espri gündem oldu
Prens William, Kate'i unutmadı: Eşimin alanına giriyoruz

İngiltere veliaht Prensi William’ın eşi ve üç çocuğunun annesi Kate Middleton (42) aralık ayından bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadı. Kate’in 17 Ocak’ta hastanede karın ameliyatı olduktan sonra Saray'a döndüğü ve bir süre dinleneceği için görevlerini yapmayacağı duyuruldu. Bu süreçte Prenses'in paylaştığı aile fotoğrafında montaj yaptığının ortaya çıkması iddiaları çığ gibi büyüttü. Galler Prensesi olayın ardından ilk kez kameralar tarafından görüntülendi ancak sosyal medya kullanıcıları yine ikna olmadı.

Tartışmalar devam ederken Prens William, salı günü (19 Mart) evsizlikle mücadele planına yapılan yeni yatırımları açıklamak üzere İngiltere'nin kuzeyindeki Sheffield kentini ziyaret etti. Hayli rahat görünen William, yerel toplum toplantısına katıldı. Personel ve gönüllülerle gülüp şakalaştı.

Sonrasında ise eşinin önemli projelerinden biri olarak görülen "evsizlik ve erken çocukluk dönemi" ile ilgili sohbet sırasında Kate'e göndermede bulundu. Prens William, Millennium Galerisi'nde devam eden sohbet sırasında yanındaki sandalyeyi göstererek "Eşimin alanına giriyoruz... Bunu duymak için burada oturması gerekiyor" diye şaka yaptı. Bu sırada salonda gülüşmeler yaşandı. Konuşması boyunca eşiyle ilgili bitmek bilmeyen spekülasyonlara hiç değinmedi ve geziyi takip eden kraliyet muhabirlerine göre hayli rahattı.

Kate’in dönüşü için özel ekip

Kate’in 17 Nisan’dan sonra Galler Prensesi olarak görevlerine döneceği ve halkın karşısına çıkacağı belirtildi. The Mirror gazetesine göre, prensesin dünya kamoyunun karşısına en iyi şekilde çıkması için iletişim uzmanlarından bir ekip kuruldu. Halkla ilişkileri çok iyi bildiği belirtilen ekipte yer alan uzmanlardan birinin Prens William’ın yeni özel sekreteri Yarbay Tom White, diğerinin diplomat Ian Patrick olduğu bildirildi. White daha önce William’ın babaannesi Kraliçe II. Elizabeth için çalışmıştı.