06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 10:49 | Son Güncelleme: 22.03.2024 14:36

Robinho ülkesinde tutuklandı

İtalya'da bir kadına yönelik toplu cinsel saldırıdan aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesinde çekmesi gerektiğine karar verilen Brezilyalı eski futbolcu Robinho tutuklandı
Robinho ülkesinde tutuklandı

Bir dönem Türkiye'de de forma giyen Brezilyalı eski futbolcu Robinho'nun İtalya'da genç bir kadına yönelik toplu cinsel saldırıdan aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesinde çekmesi gerektiğine karar verildi.  40 yaşındaki eski futbolcu karar sonrası temyiz başvurusunda bulundu  ve dava sonuçlanana kadar tutuklanmasının durdurulmasını talep etti. 

Yargıç Luiz Fux kararın anayasa ve uluslararası hukuka uygun olduğuna hükmetti. Robinho, ret kararı sonrası Santos şehrindeki evinde federal polis ekipleri tarafından tutuklandı. 

"Haksız yere mahkum edildim"

İlk gündün itibaren ceza almasına neden olan olayın "karşılıklı rızaya" dayalı olduğunu savunan Robinho pazar günü verdiği son röportajda Robinho, haksız yere mahkum edildiğini söyledi. Futbolculuğunda Avrupa’da Real Madrid, Manchester City, Milan gibi kulüplerde forma giyen Robinho, Türkiye’de de Sivasspor ve Başakşehir’de oynamıştı.