21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2023 16:36 | Son Güncelleme: 08.11.2023 16:51

Stephen King'den Marjorie Taylor Greene İsrail tepkisi

Yazar ve senarist Stephen King, İsrail'le Hamas arasındaki savaş hakkında paylaşımlar yapan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Marjorie Taylor Greene'e tepki gösterdi: Kafayı mı yedin? Onlarca yıldır onlara yardım ve silah sağlıyoruz
Stephen King'den Marjorie Taylor Greene İsrail tepkisi

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Marjorie Taylor Greene, İsrail ile ilgili paylaşımları ve hamleleri nedeniyle tartışılıyor. Georgia temsilcisi pazar günü Twitter'da (X)  "İsrail, binlerce masum insanı öldürüldüğü acımasız saldırıya uğradıktan sonra Hamas'la olan savaşında kelimenin tam anlamıyla hakim durumda ve bu savaşa henüz tek bir Amerikan doları harcanmadı. Sadece bunu bir düşünün" diye yazdı. Bunun üzerine yazar ve senarist Stephen King yine Twitter'dan (X) arjorie Taylor-Greene'ye “Kafayı mı yedin? Onlarca yıldır onlara yardım ve silah sağlıyoruz" dedi.

Geçen hafta Temsilciler Meclisi'nin yeni Başkanı Mike Johnson, savaşta İsrail'e 14,5 milyar dolarlık ek yardım sağlanmasını onayladı. Taylor Greene, Temsilciler Meclisi'nde tasarıya karşı oy kullanan iki Cumhuriyetçi meclis üyelerinden biriydi. Diğeri Kentuckyli kongre üyesi Thomas Massie'ydi. Bu hamle sürpriz değildi. Taylor Greene ekim ayında hem İsrail hem de Ukrayna'ya yönelik tüm yardım paketlerine karşı çıkacağını söylemişti.

ABD Kongre üyesi Tlaib'den Greene'e tepki

Greene Pazartesi günü, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail'e yönelik eleştirilerinden dolayı, Filistin asıllı mevkidaşı Rashida Tlaib hakkında kınama kararı aldırmak için harekete geçtiğini açıkladı.  Tlaib, 3 Kasım'da sosyal medya platformu X'teki paylaşımında, Biden ve ekibinin İsrail'e destek verdiği açıklamaları ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocukların görüntülerini de ekleyerek, "Joe Biden Filistin halkına yönelik soykırımı destekledi. Amerikan halkı bunu unutmayacak. Biden, ya şimdi ateşkesi destekle ya da 2024'te bize güvenme" yazılı ifadelere yer vermişti. ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün yapılan oylamada 234 'evet', 188 'hayır' kararı ile Tlaib'e kınama kararı alındı. Karara Tlaib'in partisi Demokrat Parti'den de 22 'evet' kararı çıktı.

Oylama sonrası Twitter'dan (X) açıklama yapan Tlaib, İsrail-Filistin çatışmasındaki tavrından dolayı kendisini "Antisemitik eylemler" gerekçesiyle kınamak için karar tasarısı sunan vekile yönelik: "Marjorie Taylor-Greene'in akıl almaz karar tasarısı, İslamofobiktir ve savaş karşıtı, barış yanlısı Yahudilere bir saldırıdır" ifadesini kullandı. Devam eden şiddetin durdurulmasını ve ateşkesi isteyen Yahudilerin yanında olduğunu belirten Tlaib, "Sindirilmeyeceğim, insanlığımdan mahrum edilmeyeceğim, susturulmayacağım." ifadelerine yer verdi.