08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2024 15:37 | Son Güncelleme: 17.07.2024 15:41

Steve Jobs'ın eşi San Francisco tarihinin en pahalı evini satın aldı

Apple'ın kurucularından Steve Jobs'ın milyarder eşi Laurene Powell Jobs, piyasa dışı bir anlaşmayla malikane satın aldı. Jobs, San Francisco tarihinin en pahalı evi olarak tanımlanan mülke 70 milyon dolar verdi
Steve Jobs'ın eşi San Francisco tarihinin en pahalı evini satın aldı

Apple'ın 2011'de hayatını kaybeden kurucusu Steve Jobs'un milyarder eşi Laurene Powell Jobs, Golden Gate Köprüsü manzaralı bir malikaneye yaklaşık 70 milyon dolar harcayarak San Francisco'daki en pahalı evi satın aldı. Wall Street Journal'a göre Laurene Powell Jobs, California'nın en gözde semti olan Pacific Heights'taki evi piyasa dışı bir anlaşmayla satın aldı.

Evin önceki sahipleri, milyarder Sloan Lindemann Barnett ve takviye üreticisi olan Roger Barnett idi. Çift evi 2011 yılında 33 milyon dolara satın almıştı. Evi Laurene'e satmadan önce 100 milyon dolarlık fiyat verdiler.

Yazılım milyarderine komşu

Geçmişi 1916 yılına dayanan ev, yazılım milyarderi Larry Ellison'a ait bir mülkün bitişiğinde yer alıyor. Apple'ın en meşhur ürünlerinden bazılarının sorumlusu olan tasarımcı Sir Jonathan Ive'ın da bu mahallede bir evi var. Satış piyasa dışı bir anlaşma olduğu için evin içinden fotoğraf yayınlanmadı. Ev 2020n yılında Architectural Digest dergisinde 'Amerika'nın en güzel evi' olarak tanımlanmıştı.

Dergi, Barnetts'lerin evi satın aldıklarında yaklaşık 17.000 metrekare olan mülkte kapsamlı restorasyonlar yaptıklarını bildirdi. Geniş cam çatılı iki katlı bir avlunun etrafını saran ev, İspanyol Rönesans Revival sarayı olarak tanımlandı. Malikane, San Francisco Körfezi ve Alcatraz Adası'nın yanı sıra şehri Marin County'ye bağlayan ünlü köprünün manzarasına sahip. Evle ilgili olumsuz haberler de çıktı. Washington Post, malikanede Kamboçya'dan çalınmış tarihi eserlerin olduğu fotoğraflar yayınladı.

Ülkedeki en pahalı evler burada

San Francisco ülkedeki en pahalı ev fiyatlarından bazılarına sahip. WSJ'ye göre kentin bir önceki rekor ev satışı 2021 yılında Pacific Heights'ta 43,5 milyon dolara satılan başka bir evle gerçekleşmişti. Geçtiğimiz ay Powell Jobs, Malibu'daki evinin yanında bulunan ev için 94 milyon dolar ödedi. Ancak bu meblağ California'da rekor kırmak için yeterli değildi. Eyaletin en pahalı evi haziran ayında satılan güneş gözlüğü markası Oakley'in kurucusuna aitti. Malibu'daki bu ev 210 milyon dolara satıldı.