10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.11.2023 12:59 | Son Güncelleme: 03.11.2023 16:54

Taylor Swift 1989 albümüyle kendi rekorunu kırdı

Eras Turu ve çektiği filmle son zamanlarda adından söz ettiren pop yıldızı Taylor Swift, 1989 (Taylor's Version) albümüyle bir haftadan daha kısa bir sürede 1 milyon kopya sattı. On üçüncü kez Bilboard'da bir numara olan şarkıcı, yılın en başarılı müzik çalışmalarından birine imza attı
Taylor Swift 1989 albümüyle kendi rekorunu kırdı

Taylor Swift'in 1989 (Taylor’s Version) adlı albümü muazzam bir başarıyla piyasaya sürülmesinden sonraki ilk beş gün içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir milyonun üzerinde kopya satarak geniş çaptaki popülaritesini bir kez daha kanıtladı. Forbes’un haberine göre, Amerika'daki müzik tüketim rakamlarını takip etmekle görevli şirket Luminate’in sağladığı verileri Billboard paylaştı.

Yılın en başarılı albümlerinden biri

1989 albümü şimdiden 2023 yılının bir haftada yapılan en büyük satışı unvanını aldı ve bu başarıyı bir haftadan daha kısa bir sürede elde etti. Sadece birkaç gün sonra yılın en başarılı albümlerinden biri haline geldi.

Albüm aynı zamanda albümün önceki versiyonunun ilk satış rakamlarını da önemli ölçüde aştı. En son yeniden kaydı Speak Now (Taylor's Version) bu yaz 507 bin kopya satarak çıkış yaptı. 1989 (Taylor's Version) çalışmasının kayda değer başarısı şarkıcıyı ayrı bir klasmana yerleştirdi ve Swift'in tümü orijinal ve yeni parçalardan oluşan son albümü Midnights'ın çıktığı ilk haftadan bu yana herhangi bir albüm için en iyi satış haftasına sahip olmakla övünülüyor. Bu çalışma, geçen Ekim ayında satılan 1,14 milyon kopyayla dikkat çekici bir satışla müzik piyasasında yerini aldı.

Zirvedeki yerini Drake ile paylaşıyor

Halihazırda bir milyondan fazla kopyanın satıldığının doğrulanmasıyla, 1989 (Taylor's Version) albümünün önümüzdeki hafta Billboard 200 listesinde 1 numarada yer alacağı neredeyse kesin duruyor. Bu etkileyici başarı, Swift'in çalışmasını ABD'de en çok dinlenen albümler haline getirerek Billboard’un haftalık sıralamalası olan Bilboard 200'de on üçüncü kez 1 numaraya taşıyacak. 

1989 (Taylor’s Version), Billboard 200'ün zirvesinde hak ettiği yeri almaya hazırlanırken, zirvedeki toplam lider sayısı söz konusu olduğunda Swift'in bir kez daha Drake'le eşit sıralarda olduğu görülüyor. Rap sanatçısı For All The Dogs'un sıralamanın en üstünde yer aldığı yakın zamana kadar ikisi berabere kaldı. 

En çok bir numaralı albüme sahip üçüncü şarkıcı

Bu muazzam başarı aynı zamanda pop yıldızı Swift'i Billboard 200'de tüm zamanların en çok 1 numaralı albümüne sahip üçüncü sanatçı konumuna getirecek. Sadece The Beatles 19 albümle ve Jay-Z ise 14 albümle onu geçmeye en azından şimdilik de olsa devam ediyor.

Albümün çıktığı ilk hafta sonlanmadan dünyaca ünlü yıldızın satışları ve dinlenme sayısını arttırmaya devam etmesi için hâlâ bir tam günü var. Halihazırda bir milyon kopya satmış olsa da, tüm satışlar ve yayınlar hesaba katıldığında muhtemelen çok daha büyük bir meblağla, belki de birkaç yüz bin adet daha yüksek bir rakamla Taylor Swift, Billboard 200'ün zirvesinde yer alacak.