07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.03.2024 14:30 | Son Güncelleme: 22.03.2024 14:44

The Guardian yazarı ilişkileri sorguladı: Boy farkı gerçekten bu kadar önemli mi?

The Guardian yazarı Rebecca Shaw, ilişkilerdeki boy tartışmalarını yazdı: Asgari boy şartı koşan kızlara soruyorum: Uzun boy neden bu kadar önemli? Bir kadın olarak kendinizi küçük hissetmek istediğiniz için mi?
The Guardian yazarı ilişkileri sorguladı: Boy farkı gerçekten bu kadar önemli mi?

Birkaç gece önce, nedense bir süredir birlikte olan oyuncular Zendaya ve Tom Holland'ın çok yorumlanan boy farklarıyla ilgili bir sorunun sorulduğu bir TikTok'a denk geldim. Gönderide Zendaya annesinin babasından daha uzun olduğunu, bu yüzden uzun kadın/kısa erkek ilişkilerinin onun için her zaman normal olduğunu ve Tom'la çıkana kadar bunun bir sorun olduğunu bile fark etmediğini söyledi. Yani o da bunu bir sorun olarak görmüyor. 

Sosyal ortamlarda avantaj sağlanıyor

Bana göre, heteroseksüel flört kültürünün boy takıntısı her zaman en şaşırtıcı özelliklerinden biri oldu. Bu durumu onaylamamam birkaç farklı açıdan kaynaklanıyor. Özellikle uzun boylu heteroseksüel beyaz erkeklere sosyal ortamlarda, kariyerlerinde, maaşlarında ve hemen hemen diğer tüm senaryolarda (uçuşlardaki koltuklar dışında) geniş avantajlar sağlanıyor. Belki de tüm bu avantajlara sahip olmaları, kadınların korkutucu bir kısmının fiziksel olarak bakmaları gerekmeyen hiçbir erkeğe ilgi duyamayacaklarını düşünmelerine neden olmuştur.

Uzun boylu erkekler insanları kazanma ve başarıya ulaşma konusunda daha şanlısıdır ve insanlar bunu seksi bulur, bu da uzun boyla ilişkilendirilir ve böylece döngü tekrar eder. Erkekleri savunmak bana düşmez ama birçoğunun boylarını rollercoaster'a binmeye çalışan bir çocuk gibi birkaç santim fazladan söylemelerinin bir nedeni var çünkü bu gerçek bir fark yaratıyor. 

Eşcinsel olduğum için her gün şükrediyorum, çünkü kadınlar ve queer bireyler toplumun kabul edilebilir seksilik olarak gördüğü şeylere karşı çıkmaya çok daha yatkınlar. Bu aynı zamanda daha kısa boylu erkeklerle empati kurabildiğim anlamına geliyor. Ancak bu ataerkil sorun için kadınları suçlayan ve kendileriyle çıkmaktan mutluluk duyacak tüm kadınları baştan çıkarmak için iyi kişilikler geliştirmeyi reddedenlerle değil. 

Uzun boy neden önemli?

İlişkiler için asgari boy şartı koşan kızlara soruyorum: Uzun boy neden bu kadar önemli? Bir kadın olarak kendinizi küçük hissetmek istediğiniz için mi? Kendi gücünüzden mi korkuyorsunuz? Üzülerek söylüyorum ki tanıdığım en iri ve zayıf ahmakların bazıları 1.80 ve daha uzun boylu. Kısa boylu erkeklerin ağırlık merkezi daha düşüktür, çeviktirler, bir kaz tarafından saldırıya uğrasaydık hangisini yanımda isteyeceğimi biliyorum.

Bir erkek sizden uzun olsa bile bu sizi koruyacağı anlamına gelmez. Bir erkek lisede serpildikten sonra bu avantajın ne kadar büyük olduğunu bilirler ve bu sürekli olarak pekiştiriliyor. Bu onlara hoşlandıkları kadınlardan randevu isterken bile bir avantaj sunuyor. Uzun boyluluğu çekici bulmadığımdan değil, buluyorum! Ancak kısaları da diğer boyları de aynı oranda çekici bulduğum gibi ya da bir kaz ile savaşan birini çekici bulduğum gibi.

Tüm bunlarla ilgili en büyük endişem, birçok kadının kendilerini harika ilişkilerden mahrum bırakması, çünkü hoşlandıkları bir erkek üst raftan bir şeye uzanamazsa çekici bulmayacaklarına ikna olmuş gibiler. Bir tabure alın ve zihninizi açın. Toplumsal olarak miras alınan önyargıların çoğunda olduğu gibi hepsi hafifçe, yavaşça, santim santim değişiyor. Toplumun uzun boylu erkekleri uzun boylu oldukları için ödüllendirmeyi bırakmasını bekleyemem ancak kadınların kendi arzularını sorgulayarak ve katı sınırlarını genişleterek bir fark yaratabileceğini düşünüyorum. Bu sadece flört havuzunuzu genişletmekle kalmaz, sizi farklı türden insanlara ve deneyimlere de açar. Geri kalanımızın da daha çok Zendaya gibi olma zamanı geldi.