06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.07.2023 19:28 | Son Güncelleme: 02.07.2023 20:23

Tom Cruise tehlikeli sahnelerde neden kask takmadığını açıkladı: Havalı görünmüyor

Tom Cruise, ölüme meydan okuduğu Görevimiz Tehlike sahnelerinde neden hiç kask takmadığını ve sinema sektörünün gelmiş geçmiş en tehlikeli dublörlüğünü nasıl üstlendiğini basit bir cümleyle açıkladı: Kask takmak havalı görünmüyor
Tom Cruise tehlikeli sahnelerde neden kask takmadığını açıkladı: Havalı görünmüyor

Ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise, katıldığı bir televizyon programında Görevimiz Tehlike serisinin setinde hayati tehlikesi olan sahnelerde oynarken neden hiç kask takmadığını açıkladı. Cruise'un bu durum için basit bir nedeni var: Havalı görünmüyor.

Neden kask kullanmadığı sorusuna "Sadece havalı görünmüyor" diyen 60 yaşındaki oyuncu "Motosiklet sürerken, antrenman yaparken kask takıyorum ama çekim esnasında, tüm koruyucuları çıkarıyorum. Kasklarla antrenman yapıyorum fakat zıpladığımda ve motosikletlerle yarıştığımda sinematik olmuyor" açıklamasında bulundu.

Pratikler için özel atlama yerleri inşa ettirdi

Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'de Cruise, bir motosikletle kendini bir dağın yamacından aşağı fırlatıp süzülerek yere indiği ve ekibini dehşete düşürdüğü bir atlayış gerçekleştiriyor. Tom bu sahne için paraşütle atlama pratiği yaptığını ve birkaç deneme atlayışı yapabilmek için İngiltere'de bir rampa inşa ettirdiğini söylüyor.  Sahneye son dakikada eklenen helikopterle ise pratik yapmadığını itiraf ediyor.

"Riskler hep var"

Tom konuyla ilgili olarak "Oyunumu sergilerken her şeyimi vermek istiyorum. Bu deneyimi yaşamak, bunu görmek istiyorum. Yapılanlar gerçek olduğunda seyirciyle iletişim daha kolay kuruluyor. Bu farklı bir şey. Riskler hep var" dedi. 

Yaklaşan Görevimiz Tehlike 7'nin resmi fragmanı yayınlandı. Yürek hoplatan sahneleri olan fragmanda Top Gun filmiyle büyük başarı yakalayan Hollywood aktörünün bolca aksiyon sahnesi yer alıyor. Top Gun: Maverick filmi 2022 yazında büyük bir hit olmuştu. Bu Tom'un yedinci MI filmi ve 14 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek. Devam filminde Tom'un her zamanki yardımcıları, Hollywood'un usta isimleri Ving Rhames, Rebecca Ferguson ve Vanessa Kirby de geri dönüyor.