03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2022 11:16 | Son Güncelleme: 25.08.2022 11:35

Usain Bolt, ikonik zafer pozu için ticari marka başvurusunda bulundu

Olimpiyat atleti Usain Bolt, zafer pozu için ticari marka başvurusunda bulundu. Bolt, pozunun siluetini kendi çıkaracağı ürünlerde logo olarak kullanmayı planlıyor
Usain Bolt, ikonik zafer pozu için ticari marka başvurusunda bulundu

Hala en büyük iki etkinlikte dünya rekoru sahibi olan Usain Bolt, ikonik zafer pozu için ticari marka başvurusunda bulundu. Bu Michael Jordan’ın Jumpman logosu kadar tanıdık bir görüntü. Üç Olimpiyatta 100 ve 200 metre yarışlarını lider bitiren ve toplamda sekiz altın madalya kazanan Jamaikalı koşucu, 17 Ağustos'ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine başvuruda bulundu. 

Logo olarak kullanacak

Başvuru belgelerinde, “İşaret, bir kolu bükük ve başı işaret ederken, diğer kolu kaldırılmış ve yukarıyı işaret eden belirgin bir pozdaki bir adamın siluetinden oluşur” ifadesi yer aldı.  Bolt ayrıca imzası için de bir başvuruda bulundu ve bunu kullanarak kozmetik, parfüm, giyim, ayakkabı ve şapka gibi bir dizi ürünü satmayı planladığını belirtti. Bolt, zafer pozunun siluetini giyim, güneş gözlüğü, mücevher, çanta, restoran ve “özel atletizm ürünleri satan bir perakende mağazası” gibi ürünlerde logo olarak kullanmayı planlıyor. 

36 yaşındaki Bolt, Londra'daki 2017 Dünya Şampiyonası'ndan sonra emekliye ayrıldı. Son yarışı olması planlanan 4x100 metre bayrak yarışında bacağına kramp girdiği için durmak zorunda kaldı. Ondan sonraki 100 metre yarışında üçüncü oldu. 

2017'de iptal edildi

Washington merkezli ticari marka avukatı Josh Gerben, Washington Post'a yazdığı bir e-postada, “Bu Usain Bolt’un zafer pozu için ilk başvurusu değil. 2009 yılında çeşitli ürünlerelogo için bir ticari marka tescili almıştı ancak Bolt ticari markayı Amerika Birleşik Devletleri'nde mal satmak için gerçekten kullandığını kanıtlayamadığı için bu tescil 2017'de iptal edildi” dedi.