05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2023 16:07 | Son Güncelleme: 03.04.2023 16:51

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinin setinde yangın çıktı

Geçen haftalarda sette kullanılan bir atın ölmesiyle tepki çeken Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde yangın çıktı. İtfaiye sözcüsü yangınla ilgili yaptığı açıklamada itfaiyecilerin olay yerinde kalmaya devam ettiğini söyledi
Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinin setinde yangın çıktı

Geçen haftalarda Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinin Birleşik Krallık'ta süren ikinci sezon çekimleri sırasında bir at kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bunun üzerine Hayvan hakları grubu Peta,  dizinin çekimleri sırasında bir atın ölmesi üzerine sette canlı hayvanların kullanılmasını kınadığı bir açıklama yayınladı. Yetkililer "O sırada hem bir veteriner hem de Amerikan İnsancıl Derneği'nden bir temsilci hazır bulunuyordu. Otopsi, atın kalp yetmezliğinden öldüğünü doğruladı" ifadelerini kullandı.

Bugün yapılan başka bir açıklamada ise Yüzüklerin Efendisi :Güç Yüzükleri'nin Windsor'daki setinde yangın çıktığı söylendi. Yangın sonrasında ekip stüdyodan uzaklaştı. Daily Mail'in haberine göre sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Bray Stüdyoları'ndaki sahneden yoğun siyah duman bulutlarının yükseldiği görülüyor. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yüzüklerin Efendisi'nin ikinci serisi olan Güç Yüzükleri bu yılın başlarında Berkshire'da çekilmeye başlandı ve 2024 yılında gösterime girmesi bekleniyor.

İtfaiye sözcüsü yangınla ilgili yaptığı açıklamada "3 Nisan Pazartesi günü saat 12.26'da Windsor yakınlarındaki Bray Stüdyoları'nda yangın çıktığı ihbarını aldık. Şu anda Bracknell, Slough ve Maidenhead İtfaiye İstasyonları'ndan Kraliyet Berkshire İtfaiye ve Kurtarma Servisi ekipleri olay yerine gönderildi. Ekipler olay yerine vardıklarında tek katlı bir depoda yangın çıktığını tespit etti. İtfaiyeciler olay mahallinde kalmaya devam ediyor. Mevcut olduğunda daha fazla güncelleme sağlanacak" dedi.