27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2023 12:35 | Son Güncelleme: 10.11.2023 13:51

Zac Efron, Matthew Perry'nin biyografisi hakkında konuştu: Oynamaktan gurur duyarım

Zac Efron, yakın zamanda hayatını kaybeden Friends yıldızı Matthew Perry hakkında konuştu. Daha önce Perry'nin planladığı biyografik filme sıcak bakmadığını dile getiren oyuncu bu defa Perry'yi canlandırmaktan gurur duyacağını söyledi
Zac Efron, Matthew Perry'nin biyografisi hakkında konuştu: Oynamaktan gurur duyarım

Milyonlarca kez izlenen Friends dizisinin geçen günlerde vefat eden oyuncusu Matthew Perry’nin Zac Efron'un kendisini bir filmde canlandırmasını istediği öğrenildi. The Guardian haberine göre, 17 Again adlı 2009 yapımı filmde Perry'nin oynadığı karakterin daha genç halini canlandıran Efron, bu fikre sıcak baktığını belirtti.

High School Musical adlı Disney yapımı filmle 2000'li yıllarda büyük bir üne kavuşan Zac Efron, Friends oyuncusunun 29 Ekim'deki ölümünden önce planladığı filmde Matthew Perry'yi oynamaktan onur duyacağını ifade etti. Bununla birlikte 2022'de Sirius XM ile yaptığı röportajda Perry, Efron'dan kendisinin yazıp yönetmeyi planladığı bir filmde başrol oynamasını istediğini ancak Efron'un hayır dediğini söylemişti.

Perry'nin ölümünün ardından oyuncunun arkadaşı Athenna Crosby projeden bir kez daha bahsetti. Crosby, People dergisine Perry'nin filminin bir biyografi olduğunu ve Perry’le daha önce birlikte rol alan Efron'un çok iyi bir iş çıkardığı için Perry’nin Efron’un kendisini canlandırmasını istediğini açıklamıştı. Efron, yeni güreş filmi The Iron Claw'ın tanıtımını yaparken People'a şunları söyledi: Onu canlandırmamı istediğini duymak beni gururlandırdı. Bunu yapmaktan onur duyarım.

"Perry, benim akıl hocamdı"

Perry ve Efron daha önce 2009 yılında Efron'un Perry'nin gençliğini canlandırdığı fantastik komedi 17 Again'de birlikte rol almıştı. Efron şunları söyledi: Perry benim akıl hocamdı ve birlikte gerçekten harika bir film yaptık. Ona baktım, o adamdan nasıl komedi yapılacağını öğrendim. Demek istediğim, 17 Again'i çekerken karşıma bakıp onun orada olduğunu görmek benim için olağanüstüydü çünkü ondan, tüm hayatı boyunca çok şey öğrendim."

Perry'nin cenazesi cumartesi günü Los Angeles'ta gerçekleşti; cenaze törenine ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra Friends dizisinin oyuncu arkadaşları da katıldı. Perry'nin ölüm nedeni, Los Angeles ilçe adli tabip ofisi tarafından yürütülen otopsi ve toksikoloji testleri sonrasında henüz açıklanmadı.