05 Aralık 2025, Cuma
13.10.2023 04:30

Yaşadığım kentte bir ‘intikam turisti’ oldum

Bu yaz turizm ekonomileri kurtarırken, popüler kentlerin sakinlerini canından bezdirdi. ‘Her şeyi altüst eden turist’ psikolojisini anlamak için New York’un en sık ziyaret edilen noktalarına gittim
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Pandemi sonrası Covid’in fotoğrafta görünmediği ilk yazı geride bıraktık. 2023 kayıtlara “seyahatin yeniden patladığı yıl” olarak geçecek. Yaz boyunca, bozulan ekonomilere inat, kıtalar arası turist istilaları yaşandı. Bu hareketlilik literatüre “intikam turizmi” olarak girdi, beraberinde “her şeyi talan eden turist kalabalığı” tartışmalarını getirdi.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Ali Tufan Koç
Ali Tufan Koç