02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
28.04.2023 04:31

Avrupa’nın en kötü yönetilen kulübü: Chelsea

Bugüne kadar Premier League’de takım yönetimi hakkında duyduğunuz, bildiğiniz olumlu şeyleri unutun. Son bir yılda Chelsea’nin başına gelenler ibretlik bir kötü yönetim hikayesi

Koridorda giyinip soyunan futbolcular mı istersiniz, kadro şişkinliğinden dolayı aynı anda iki çift kale maçı yaptırmak zorunda kalan antrenör mü? Antrenörlere ödenen yüklü tazminata mı şaşırırsınız, altı ayda transfere dökülen servete mi? En iyisini sona sakladım: Ya da mağlubiyetten sonra soyunma odasına inip takıma gaz vermeye çalışan kulüp başkanı mı ararsınız? Bunlar futbol yönetiminin yerden yere vurulduğu Türkiye’de değil, dünyanın bir numaralı futbol ligi Premier League’in bulunduğu İngiltere’de vuku buldu.
Mevzubahis, iki kez Avrupa şampiyonu unvanlı Chelsea. Hepsi geçen 10-11 ayda yaşandı. Ve bu olaylar yokluktan değil, çokluktan yaşanıyor. Çok paradan, çok oyuncudan, çok fazla ihtirastan ve kibirden… Avrupa’daki önde gelen liglerde bu kadar kötü idare edilen başka bir kulüp daha olduğunu zannetmiyorum.