02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
07.04.2023 04:30

Boşuna çekilmemiş bunca acılar

Napoli’de bir şeyler oluyor. Ajax, Liverpool ve Juventus’a fark atan, ligde şampiyonluğa koşan Napoli Avrupa’nın flaş takımı bu sezon. Bir küllerinden doğuş hikayesi yazıyorlar

Mavi formalı forvet topla ceza alanına girdi, rakiplerini bir sola, bir sağa yatırdıktan sonra topu kalenin tavanına çakıverdi. Geçen 11 Mart’ta Atalanta maçında Gürcü forvet Kvara Kvaratskhelia’nın ya da futbol dünyasındaki ismiyle Kvaradona’nın attığı bu gol Napoli takımının mevcut sezonunun bir nevi özeti aslında. Bir yandan İtalya Ligi Serie A’da şampiyonluğa doğru koşar adım ilerleyen, diğer yandan Şampiyonlar Ligi’nin gizli favorisi rolünü üstlenen bir Napoli takımı. Bu kulüp Maradona günlerinden beri bu zirveye çıkmadı.

Bizim kuşak Napoli’yi Maradona’lı günlerinden çok iyi bilir. Onun gelişine kadar, Güney İtalya’nın renkli şehrinin takımı on yıllar boyunca Kuzeyli zengin rakiplerinin gölgesinde kalmıştı. Tek bir lig şampiyonlukları yoktu. Ama bir dönem İtalya’da futbol oynamış Can Bartu’nun da anlattığı üzere deplasman maçları için ek tren seferlerinin konduğu bir taraftar kitlesine de sahiptiler. Takımın ligin alt ve orta sıralarında debelendiği 1960’larda ve 1970’lerde bile Sao Paulo Stadyumu maç başına 60- 70 bin seyirci çekiyordu.