02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
14.07.2023 04:30

“Göçebe hayattan mutluyum”

Siz onu şarkısı Lost on You ile tanıyor olabilirsiniz. LP yeni albümü Love Lines’ı yayınlamaya hazırlanıyor ve soruyor: “Bu koca dünyada benim gibi hisseden 1 milyon insan vardır değil mi?”

Amerikalı söz yazarı, besteci, vokalist LP’nin Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi var. Hatta Spotify’ın istatistiklerine göre dünyada en çok dinlendiği ikinci şehir (aylık 188 bin tekil dinleyici ile) İstanbul. Önümüzdeki sonbahar yeni albümü Love Lines’ı yayınlayacak olan müzisyenle Londra’daki otel odasındayken konuştuk. LP bu albümle neyi başarmaya çalıştığını, Türk seyircisini neden sevdiğini, hayatını değiştiren şarkısı Lost On You’yu ve dahasını Oksijen’e anlattı.

Birçok müzisyen söyleşi yapmayı sevmez. Gülümsemenizden ve mutluluğunuzdan anlıyorum ki siz bu işi seviyorsunuz?

Bunu mesleğimin bir parçası olarak görüyorum. Aslında bu, işimin en zor taraflarından biri çünkü erken kalkmaktan hiç hoşlanmıyorum. Söylemesi oldukça güç olan, zihnimi çok yoran şarkıları gece yarısı besteledikten sonra sabahın sekizinde bir radyo programına katılmak için uyanmak pek hoş olmuyor (Gülüyor). Bir yandan da ben konuşmayı seviyorum. Etrafımdaki suskun insanların bu konuda zorlanmasını anlıyorum ama ben öyle değilim. O yüzden şimdi seninle konuşacağıma da mutluyum.