17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
21.04.2023 04:30

Melek Mosso: Büyüyünce erkek olmak isteyen bir çocuktum

Sahnedeki başarısını çocukluğundan itibaren içinde büyüttüğü anarşist tavra bağlayan Melek Mosso, kimsenin gölgesinde kalmadan bugünlere gelmekten mutlu

Sadece birkaç senede, sokak müzisyenliğinden Harbiye Açıkhava Sahnesi’ne yükseliyor Melek Mosso. Spotify’da aylık 2.5 milyon dinleyicisi, Instagram’da 764 bin takipçisi var. Çocukluğunu Kayseri, Denizli, İzmir, Aydın’da zorluk ve baskı içerisinde geçirdiğini hiç saklamıyor. Yaşadığı baskılar ve verdiği hayat mücadelesi onu çok güçlü bir insan yapmış. Şimdilerde bu gücünü ailesiyle, hayranlarıyla, dostlarıyla müzik üzerinden paylaşıyor. Yeni şarkısı İlletim’i yayınlayan müzisyenle köyde geçirdiği vakti, ailesiyle ilişkisini, akıl sağlığını nasıl koruduğunu, konservatuvar ve öğretmenlik eğitiminin ona neler kattığını konuştuk.

Yanı başınızda oturan hayvan dostlarınızla başlayalım. Nasıl bir ilişkiniz var onlarla?

Beş kedim, bir köpeğim var. Köyde vakit geçirdiğim zaman da hayvanlarla ilişkim oluyordu. Ama şehir hayatında bunun anlamı ve duygusu farklı. Ben kalabalıklardansa evde tek başıma, yalnız olmayı daha çok severim. Hayvanlar bu yüzden bana iyi geliyor. Kendimi onların ebeveyni gibi hissediyorum.