19 Nisan 2024, Cuma
18.02.2022 04:30

Optimist New York

New York Moda Haftası, sonbahar-kış 2022 koleksiyon sunumları, renkli front-row davetlileri, açılışlar ve sergilerle pandemi öncesi dönemin enerjisini yaşatan bir hareketlilikte gerçekleşti

Moda endüstrisinde gelecek yılın trendlerinin belirlendiği, sırasıyla New York, Londra, Milano ve Paris’i kapsayan moda haftaları maraton ayı, New York’da geçtiğimiz hafta başladı. Artık çoğunlukla eski düzen fiziksel şovlara dönülen haftada öne çıkan koleksiyonları sizin için derledik. 

Tory Burch

Tory Burch tarihi New Yorker otel tabelasını fon yaparak sunduğu koleksiyonda 80’ler ve 90’ların efsane sokak stili fotoğrafçısı Bill Cunningham’ın New York sokaklarındaki fotoğraflarından ilham alıyor. 1930’da yapılmış bir art-deco ikonu olan “The New Yorker Hotel” tabelasının restorasyonunu üstlenen tasarımcı bu koleksiyonu ile New York şehrine adeta bir aşk mektubu yazıyor.

Laquan Smith

Geçtiğimiz günlerde vefat eden, moda dünyasının ikonik figürü Andre Leon Talley mentörlüğünde kendi markasını 2008 yılında kuran Smith, son dönemlerdeki koleksiyonlarıyla yükselişte olan bir tasarımcı. New York moda haftası defilesinde ışıltılı ve seksi koleksiyonu kadar, Kanye West ile bir aylık ilişkisi sona eren ve defilenin açılış yürüyüşünü yapan Julia Fox ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Gabriela Hearst

Gabriela Hearst

Gabriela Hearst sonbahar-kış 2022 koleksiyonunu Stanford üniversitesinde cinsiyet ve politika üzerine uzmanlaşmış bir sanat tarihi profesörü ile birlikte entellektüel bir araştırma süreci eşliğinde hazırlıyor. Tarihi ‘terra-cotta’ figürlerinden klasik heykellere uzanan ‘androjen kimlik’ kavramını tasarımlarına yansıtıyor.

Altuzarra

Kreatif direktör Joseph Altuzarra sonbahar-kış 2022 koleksiyonu için mitolojik deniz temasına ve 1851’de Herman Melville’in yazdığı ünlü Amerikan romanı “Moby Dick”e uzanıyor. İmzası olan bohem lüks stilini bu koleksiyonda da devam ettiren tasarımcı Japonya, Hindistan ve Afrika’daki zanaatkarların el işi nakışları ve örmeleriyle de koleksiyona şiirsel bir gezgin ruh katıyor.

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Amerika tasarımcılar derneği CFDA ödüllü ikili JackMcCollough and Lazaro Hernandez, New York moda haftasında gösterdikleri sonbahar-kış 2022 koleksiyonunda sürrealist sanatçı Meret Oppenheim’ın anatomik stilinden ilham alıyorlar. Ve son yıllarda hakim olan ‘streetwear’ stilinden uzaklaşmak, yeni bir form ve silüet yaratmanın peşinden gidiyorlar.