24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
20.08.2021 04:30

Dizilerle ‘uzun ilişki’ kurmak isteyenlere

Bütün bölümleri bir çırpıda bitirip en yenisine, en sonuncusuna geçmeyi değil de; zamana yayarak, sindirerek uzun süre aynı diziyle meşgul olmayı tercih edenlere öneriler

Gündemden kaçarken dizilerin birini bitirip hemen öbürüne geçiyoruz, binlerce içerik arasında hep bir “Ne izleyeceğim?” endişesi yaşıyoruz ya. Yoruluyor insan haliyle, istiyor ki ekran başına geçtiğinde ne izleyeceğini bilmenin rahatlığı içinde olsun, hiç değilse bir süreliğine hayatına hiç tanımadığı yeni bir dizi sokmasın, “Üç bölüm sabretsen, sonra açılıyor” tavsiyelerine maruz kalmasın, zaman akıp gitsin. İşte bölümlerce devam eden ve kimini ezbere bildiğimiz, kimini hiç bilmediğimiz, kimini izlemeyi hep ertelediğimiz ama hepsi denenmiş, onaylanmış örnekler: Heartland: Böylesini bulmak çok zor. Tam 14 sezon ve 225 bölüm, 15’inci sezon da gelecek. Kanada’dan doğa, atlar, çiftlikler, hayatlarını orada geçiren nesiller. Tabii ki bölümler su gibi akıyor. IMDB notu da 8.4 (Netflix) When Calls The Heart: Altı sezon, 67 bölümü var bizde henüz. Hazırda iki sezon daha var ama. Batı’ya, bir maden kasabasına öğretmen olarak giden varlıklı aile kızı. Dizinin spin-off’u bile yapıldı. IMDB: 8.1 (Netflix) Suits: New York’ta bir hukuk bürosunda geçen dokuz sezon ve 134 bölüm. Bonus: Sussex Düşesi Meghan Markle’ın oyunculuk dönemi. IMDB: 8.4 (Netflix) The Americans: Altı sezon, 75 bölüm. Soğuk Savaş’ın en ateşli döneminde tipik bir Amerikan ailesi kılığındaki Rus ajanları. IMDB: 8.4 (Prime Video) The Office: Dokuz sezon, 188 bölüm. Bir ofis. Hepimizin hayatında şu ya da bu şekilde olan bir ofis. O kadar. IMDB: 8.9 (Prime Video) Gilmore Girls: Yedi sezon, 154 bölüm. Bu anne-kızın muhteşem hikayesini izlerken ‘bekar annelik’ kavramını duymamıştık henüz. Netflix sonra bir sezon da kendi yapımını ekledi bu toplama. IMDB: 8.1 (Netflix) Game of Thrones: Hâlâ izlemeyen şanslı kişilerden biri olabilir misiniz acaba? O halde yaşadınız. Sekiz sezon ve 73 bölüm boyunca gözünüz başka bir şey görmeyecek. Dizi bittikten sonraki özel yayınlar da bonus. IMDB: 9.2 (BluTv)

Queen of the South, Meksika’dan kopup gelen bir ‘hanım ağa’ hikayesi.
Queen of the South, Meksika’dan kopup gelen bir ‘hanım ağa’ hikayesi.
Queen of the South: Beş sezon, 62 bölüm. Bizde henüz dört bölüm var ama bitene kadar son sezon neden gelmesin? Sevgilisi öldürüldükten sonra Meksika’dan Dallas’a kaçıp ABD’nin uyuşturucu baronesi olan bir kadın. IMDB: 8 (Netflix) Outlander: Beş sezon, 87 bölüm. Tarihi, fantastik, romantik. Zamanda yolculuk eden iki âşık. IMDB: 8.4 (Netflix) The Crown: Siz de benim gibi hep izlemek için uygun zamanı kollayanlardansanız, dört sezon ve 40 bölüm bizi bekliyor. Gerçek bir hanedan hikayesi. IMDB: 8.6 (Netflix)