22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
04.10.2024 04:30

Sanatın büyük ustalarından Joan Miró’yla randevu

Arkas Sanat Merkezi Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge sergisine ev sahipliği yapıyor. Arkas Sanat Merkezi ve Serralves Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sergi, Miró’nun sanat anlayışını kapsamlı bir seçkiyle sunuyor

İzmir’deki Arkas Sanat Merkezi, geçen yıllarda düzenlediği Picasso sergisinin ardından bir kez daha dünya sanat tarihinin devlerinden, çok özel bir ustanın kapsamlı sergisiyle sanatseverleri can evinden vurmayı başardı! Arkas Sanat Merkezi, Barcelona doğumlu Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró’nun yaşamı boyunca çok çeşitli tekniklerle ürettiği eserlerinden oluşan Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. 

Arkas Sanat Merkezi ve Serralves Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sergi, Miró’nun hayal gücünü merkeze alan sanat anlayışını kapsamlı bir seçkiyle izleyicilerle buluşturuyor. Sergi, Müjde Unustası direktörlüğünde, sanat tarihçisi ve akademisyen Robert Lubar Messeri küratörlüğünde Miró’nun 1924’ten 1981’e kadar ürettiği eserlere odaklanıyor. Sergide Portekiz Devleti Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na ait, Fundação de Serralves-Museu de Arte Contemporânea Porto, Portekiz himayesindeki 74 eser var.