05 Aralık 2025, Cuma
27.05.2022 04:30

Arıları çeken bitkiler

Bahçe peyzajını yaparken, bitkilerin ekosisteminize kimleri kimleri katacağını ve çiçeklerinin ömrüyle bu ziyaretlerin süresini belirleyeceğini dikkate almalısınız
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Evimin yanındaki tepenin kızılçamları arasında dolaşırken güneşe açık bir cep var, çiçekli bitki çeşitliliği çok zengin. Arıcı komşularımız kovanlarını zaman zaman oraya bırakıyorlar. Çam balı, çiçek balı, kestane balı, karakovan balı. O konu da dipsiz başka konu. Karakovan balı ile ilgili Gökova pazarındaki Hasan Sel abimiz iddialı. Biraz konuyu çalışıp öyle paylaşacağım. Birkaç yıl önce Bodrum-Herbalife’ta katıldığım aromatik bitkiler atölyesinin kıymetli eğitmeni Neriman Özhatay’ın Mine Koçyiğit ve Mehmet Bona ile birlikte hazırladıkları “İstanbul’s Honey Plants” kitabını edinme şansım olmuştu. Bazıları İstanbul ve çevresine ait türler olsa da yakın akrabaları bizim bölgede de bulunduğu için bana önemli bir kaynak oluşturmuştu. 

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Fem Güçlütürk
Fem Güçlütürk