29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
15.12.2023 04:30

Doğa tutkunlarına

Doğada takılmaktan, bahçeyle haşır neşir olmaktan hoşlanan sevdiklerinize, doğa yazarımız Fem Güçlütürk’ün önerileri arasından bir hediye seçebilirsiniz

Budama makası / Fiskars: Budama makası, aşçının bıçağı, ressamın fırçası gibidir. Bahçeyle ilgilenen birinin muhakkak iyi bir makası olması şart. Fiskars’ın internet sitesindeki detaylı bilgilerle hangi makasa ihtiyacınız olduğunu tespit ederek kolaylıkla satın alabilirsiniz. Konusunda uzman, kurumsal renkleriyle tam benim zevkime göre bir marka.

Ancak sitelerine yazdığınız mesajlara geri dönülmüyor asla. Sorunuz varsa içinize atacaksınız. Sayfalarında ürünlerinin teknik bilgileri o kadar detaylı ki, herhalde başka soru olmaz diye düşünüyorlar. Ama yanılıyorlar. Marka iyi, iletişimi kötü ise genelde koşarak kaçıyorum ama Fiskars yine de maalesef favorim.
Site: tr.fiskars.com

Hasat önlüğü / Millawanda Urban Farming: Bir arkadaşım bana dikmişti, hâlâ kullanıyorum. Olayı önünde ipli bir cebi olması, çözünce cebi aşağı sarkıtıp bir römork gibi toplanan ürünleri sepete veya kasaya dökebilmeniz.
Site: millawanda.com/dukkan

Bahçe ajandası / Millawanda Urban Farming: Çok sayıda bitki ile uğraşırken insan hatırlarım sanıyor ama benim balık hafızamla iki gün sonra buraya ne ekmiştik diye sorar oluyorum.

Gerekli konulara yeterince yer ayırıp, kısa önemli bilgileri de hatırlatma olarak arka sayfalara eklenmiş Türkçe bir ajanda nihayet üretildi.
Site: millawanda.com/dukkan

Rahat bir bahçe ayakkabısı / Birkenstock Gardenclogs: Süper rahat, yıkanabilir, bizim buraların aşırı sıcağında dahi fazla büzüşmeden yıllarca dayanan sağlam plastikten.
Site: formmedikal.com.tr/

Hasır şapka, tohum ve bitki bağlama ipi / Nadir Bitkiler Fidanlığı: Fatih, dünyada örneklerinini kapısında kuyruk olan botanik bahçesinde sattığı envai çeşit tohum, kendinin de kullandığı hasır şapka ve doğal bitki bağlama iplerinden bir seçki yapmış. Tohumu al, baharda şapkanı tak, bahçeye ek.
Site: nadirbitkilerfidanligi.com

Kompost bidonu / 220L Compost Tumbler bin: Tek başıma çevirebildiğim, sıcak veya soğuk kompost yapımında ister balkon ister bahçede muhteşem pratik, sağlam Avustralya ürünü. 10 sene oldu tık demedi.
Site: tumbleweedgardening.com

Kompost Bidonu

 

Yılanbalığının yolu / Patrik Svensso: “Tek bildiğim Akyaka azmağında yanımda yüzenlerle sushi arasında gelenler” derken, okuyup kopamadığım muhteşem kitap.
Site: domingo.com.tr

Bahçıvanlık eğitimi / Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: Bitkilere merak saran hiç kimse iki saksıyla duramadığı ve illa bir noktada bağ bahçeye sarktığı için meziyet ve bilgi olarak bulunması gereken bir diploma.
Site: ngbb.org.tr

Sessiz Bahar / Rachel Carson: Üstte önerdiğim kitaptan öğrendiğim, bilmediğim için utandığım, ekoloji konusunun gündeme gelmesini sağlayan, 1964’te hayatını kanserden kaybeden müthiş bilim insanının dünyayı değiştiren kitabı.
Site: palmeyayinevi.com