29 Mart 2024, Cuma
24.12.2021 04:30

Kafayı boşaltmak için en ideal yol

Malum, kurlar sebebiyle ithal bitkilere elveda deme vaktimiz gelmiş olabilir. Ama yerlilerini almaya da bitkilere bakmaya da devam edeceğiz. Bu arada bitkilere bakmanın bir şekli daha var, bu yazıda ondan bahsedeceğiz

Hepimizin canı sıkkın, elden bir şey gelmiyor. Günlerin ağırlığını hafifletmek, kafayı boşaltmak moda tabirle anda olmak için spor yapmak, fotoğraf çekmek, resim yapmak, yani hobileri devreye sokmak farz.  Yıllar boyu resim çizdim ama pek de ciddiye almadım. Geçen yıl, Muğla’ya taşındığımızın beşinci kışında tüm evlerde bir köşede bekleşen resim malzemelerim tekrar masaya yerleşti. Şehirde maruz kaldığım insan kalabalığı yüzünden neredeyse sadece portremsi şekiller çizebiliyorken doğaya yakınlaştığım yeni hayatımda artık sadece ağaçlar ve bitkileri çizer oldum. Tam bir emeklilik klasiği olarak pek de fanatiği olmadığım güllerden bahçeye dikip çizmek üzere model olarak kullandım! 

Okaliptüs
Okaliptüs
Nereden mi başladım? Evdeki bitkilerden! Baktım gördüğümü asla çizemiyorum, kendimi internete attım. Hem paralı, hem ücretsiz onlarca eğitim videosu var. Youtube başlı başına derya deniz. Milli gururumuz botanik konusunda dünyaca tanınan bitki ressamı @benyesil / Işıl Güner’in ‘Doğanın Detaylarını Görmek’ isimli kıymetli kitabını can dostum Zeynep Diniz yollamıştı, masamdan eksik etmiyorum, bitki kitaplarım arasında farklı tarzlarda çizimler bulunanları ayırdım, çocukluğumdaki gibi onları evirip çeviriyorum.

Bilginin peşinde

 

Ne güzel insanlar...