10 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
09.08.2024 04:30

Siz hiç Florilegium gördünüz mü?

“Transylvania School of Botanic Art & Illustration” okulunda bir botanik çizim atölyesine katıldım. Orada gördüğüm Transylvania Florilegium’un hikayesini sizinle de paylaşmak isterim

Romanya’daki ‘Transylvania School of Botanic Art & Illustration’ okulunda bir botanik çizim atölyesine katıldım. Tünelin ucunda gerçekten “ışık” yani “Işık Güner” varken, erken davranmazsam sınırlı kapasite ile düzenlenen kurslarda son dakika yer bulmak mümkün olmadığı için bir yıl önceden yerimi ayırttım.
Türkçesi “Transylvania Botanik Sanatı ve İllüstrasyon Okulu” olan kuruluşun amacı sadece botanik sanatçılarını ve öğrencilerini ağırlamak değil, aynı zamanda bu çok değerli bölgenin otlak florasını gözlemlemek ve korumak. 2018’de, meşe ve kayın ormanları ile çevrili Copşa Mare köyünde Rachel & James de Candole tarafından ailenin çiftlik evinin bahçesindeki ek bir binada konuşlanmış.
De Candole ailesi, aynı zamanda Transylvania Florilegium’un kurucu abonesi ve iki ciltten oluşan kitap, okulun botanik kütüphanesinin değerli bir parçası.