30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
23.06.2023 04:30

Yanan Marmaris ormanları anısına

Marmaris ormanları yandı bitti kül oldu, ama bu acıyı bizzat yaşayan Pınar Baklan, Özlem Teknik ve Gamze Erden’in kuvvetli nefesleri “Nefes” projesi için bir oluyor

Pınar Baklan, 2007’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde lisans eğitimini, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı’ndaYüksek Lisans eğitimini ve 2018’de aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik (Doktora) eğitimini tamamlamış. Yurt içi ve yurt dışında uluslararası ve ulusal birçok karma sergiye ve sempozyuma davetli sanatçı olarak katılmış. Çeşitli yıllarda dokuz adet uluslararası ödül kazanmış. 2021 yılında 12 senelik akademik görevinden istifa edip Marmaris’e yerleşmiş. Orada açtığı atölyesinde seramik malzemeyi aktif ve özgür bir tavırla deneyimlemeye ve serbest bir sanatçı olarak üretmeye devam ediyor.
MAKSAD, yani Marmaris Kültür Sanat Derneği her yıl düzenlediği festival kapsamında bu yıl Pınar’ı konuk sanatçı olarak davet ediyor. Pınar da kalıcı bir eser bırakmaktan mutluluk duyacağını ifade edip eserini kolektif bir dayanışma ile üretmek adına yanına Özlem Teknik ve Gamze Erden’i de alarak çalışmaya başlıyor.