Finans piyasaları “büyük hikayeleri” çok sever ve sıkça kullanır. Hem anlatması hem yatırımcıyı ikna etmesi kolay şeyler olduğundan elbette. Büyük hikayelerin peşine takılanları en çok borsalarda görürüz. Son olarak bunu Suriye’deki son gelişmeler sonrası bazı sektör hisselerinde kaydedilen hareketlerden net olarak izleyebiliyoruz. “Anlatılan hikaye doğru mu, ekonomimize etkisi sadece olumlu yönde mi, gerçekleşmesinin ne kadar süre alacağını biliyor muyuz, belirsizlikler yok mu” gibi sorularla irdeleseniz bile boş. Hikaye satıldı çoktan. Her neyse konumuz bugün “Suriye” değil, başka büyük bir hikaye olan “dezenflasyon” sürecini ele alacağım.
13.12.2024 04:30
Aranan büyük hikaye Suriye değil dezenflasyon
“Büyük hikayeler” kullanışlı ve dayanıklı olur. Suriye hikayesinin daha içi boş, odaklanmamız gereken hikaye dezenflasyon
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Enflasyon sana uymuyorsa sen enflasyona uy
06 Şubat 2026
Varlık balonları finansal sistemi zorluyor
30 Ocak 2026
Sadece faizle olmaz, faizsiz hiç olmaz
23 Ocak 2026
Eyy Moody’s ve Fitch piyasanın sesini duy
16 Ocak 2026
2026’da piyasaların rotası ne olur?
Tüm Yazıları
09 Ocak 2026