19 Temmuz 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
22.12.2023 04:30

Yabancı yatırımcının risk alanını severiz

Son dönemde birçok yorumda yabancı yatırımcı döviz akımlarına ilişkin kavramların birbirine karıştırıldığını fark ettiğimden, bu akımların nitelik ve piyasa etkisi açısından nasıl ayrıştırılması gerektiğini anlatmak istedim
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Yabancı yatırımcı geri döner mi, dönmez mi tartışmaları arasında önceki hafta hem borsa hem tahvillere yönelik gözlenen yüklü portföy girişi ile beraber en karamsar olanların bile bakış açısını gözden geçirmeye yöneldiğini izledik. Önceki yazılarımda yabancı yatırımcı portföy yatırımlarının geçmiş yıllardaki seyrine, piyasalar açısından etkisine ve döviz akımı açısından nasıl bir potansiyele işaret ettiğine değinmiştim. Ancak son dönemde geleneksel ve sosyal medya üzerinden gördüğüm birçok yorumda yabancı yatırımcı döviz akımlarına ilişkin bazı kavramların birbirine karıştırıldığını fark ettiğimden, bu akımların nitelik ve piyasa etkisi açısından nasıl ayrıştırılması gerektiğine değinmek istedim.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Haluk Bürümcekçi
Haluk Bürümcekçi