Hafta sonunda sosyal medyada paylaştığımız bir video deyim yerindeyse kamuoyunda infial yarattı.
Videoda Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Zağarlı köyünden bir üreticinin kesilen limon ağaçları vardı.
Hem de dallarında limonlarıyla birlikte… 217 dekar büyüklüğündeki limon bahçesinde daldaki ürünlerine kilogramı 50 kuruştan dahi alıcı bulamayan Mehmet Ali Çay, 5 bin 500 adet ağacı kestirmek zorunda kaldığını şu sözlerle özetliyordu: “58-60 mm limonları 50 kuruşa kimse gelip almadı... İhracatçılara DFİF (Destekleme Ve Fiyat İstikrar Fonu) verilmiş olsaydı, finansman açısından kredi desteğiyle önleri açılmış olsaydı belki bu üretim, bu artı değeri Türkiye’ye döviz olarak girdirebilirdik. Maalesef... Bir sürü emek... Ben sadece bir örneğim... Benim gibi yapan bir sürü çiftçi var... Geçmiş olsun...”
20.10.2023 04:36
Limon krizi üreticinin yüzünü ekşitti
Market raflarında 15-20 TL olan limon, dalında 50 kuruşa alıcı bulamıyor. Plansız üretim artışı ve ihracat yasağı narenciye sektörünü zora soktu. Para kazanamayan üretici bahçesindeki ağaçları sökmeye başladı
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Tarımda kısır döngü riski
05 Aralık 2025
Kontrolsüz ithalat ve kaçak üretim soframızı zehirledi
28 Kasım 2025
Gıda pahalı hayat ucuz
21 Kasım 2025
İklim değişikliği ile hangi gıdalar tarih olacak?
14 Kasım 2025
Havalar soğuyor, gıda fiyatı ısınıyor
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025