05 Aralık 2025, Cuma
19.04.2024 04:30

Son 50 yılda en az 20 balık türünü kaybettik

Denizlerde avlanma sezonu sona erdi. Sezonda balıkçılar da balıkseverler de umduğunu pek bulamadı. Çünkü maliyetlerin arttığı bir ortamda avlanan balık miktarı ve türleri her geçen gün azalırken, tezgâhlarda fiyatlar durmaksızın artıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

1 Eylül’de “vira bismillah” diyerek açılan avlanma sezonu 15 Nisan itibarıyla sona erdi.
Yedi buçuk aylık sezondan ne balıkçılar ne de tüketiciler umduğunu bulamadı desek yeridir.
Zira tezgâhlarda her geçen yıl avlanan balık miktarı ve türleri azalırken, maliyet ve fiyatlar tüm hızıyla artmaya devam ediyor.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.