05 Aralık 2025, Cuma
01.09.2023 04:30

Yeni bir kavimler göçüne doğru

Hızla artmaya devam eden nüfusun dağılımındaki eşitsizlik, dünyayı tarihte görülmedik bir sorunlar yumağının içine çekiyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Raporlara göre yerkürenin yüzde 83’ü insan varlığından bir şekilde nasibini almış durumda. Sanayi Devrimi sonrası patlama yaşayan bilim ve teknolojinin sunduğu araçlar yardımıyla hızlanan bu yayılım, kimileri tarafından “Antroposen (İnsan) Çağı” olarak adlandırılıyor. Gezegen üstünde bizden daha belirleyici ve baskın bir tür olup olmadığı tartışılır. Ancak tartışma götürmeyecek gerçek, bu yayılımın sürdürülebilir olmadığı.

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

M. Serdar Kuzuloğlu
M. Serdar Kuzuloğlu