26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
26.05.2023 04:30

Bir kültür yansıması: BİZ İstanbul

Mekan büyük olduğundan üç ayrı konseptle bölünmüş. Böylece İstanbul yemek kültürünü daha iyi anlatabiliyor. BİZ’de çoğu unuttuğumuz İstanbul tatlarını bulabiliyorsunuz

Değerli okuyucular uzun bir zaman sonra, yazmakta olduğum için çok mutlu olduğum Oksijen’ de sizlerle birlikteyim. Beni oldukça zorlayan sağlık problemlerini atlattım sonunda. Bu arada gazetenin de bulunduğu harika noktaya gelmesini uzaktan izleyebildim. Yazılara başlarken de bu ara şehrin en çok konuşulan mekanı hakkında yazmak istedim. BİZ İstanbul. Evvelki hafta bu sayfalarda bahsedilmişti ama ben de kuruluş ve fikir sürecinden beri bilgi sahibi olduğum mekanı daha detaylı anlatmak isterim. Burası bir Doğuş Grubu yatırımı. AKM yenilenirken bu mekanın birçok talibi vardı. Ancak sonunda Doğuş Grubu’nda karar kılındı. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan mekan için hummalı bir çalışma yapıldı. Amaç, çok zengin bir kültüre sahip olan İstanbul’un, mutfak alanındaki çeşitliliğini yansıtmaktı.
Projenin marka yaratıcısı sevgili dostum Kaya Demirer, gerçekten her detayı düşünerek ortaya çok etkileyici bir mekan çıkartmış. Tabii çok değerli bir ekiple birlikte. Levent Erden, Levon Bağış, Aylin Öney Tan, Banu Özden ve Özge Samancı’nın katkıları önemli.