29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
30.12.2023 11:57

Yılbaşı gününde nerede, ne yesek?

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ben de bu hafta, yeni yıl heyecanının tadını çıkarabileceğiniz yerler önermek ve sevdiklerinizi şımartabileceğiniz, kendi alanım ile ilgili hediye fikirleri vermek istedim. Hepsi, benim de gitmekten mutlu olduğum yerler. Seçtiğim mekanların çoğu, özellikle İstanbul’da yılbaşı nabzını da hissedebileceğiniz bölgelerden


Clove İstinyePark

Daha gerçekten çok yeni ama müdavimlerini oluşturmuş durumda. Sevgili şef Emre Şen hünerlerini burada da göstermiş. Clove, İstinyePark’taki markalar caddesinin en merkezi konumunda. Geniş bir görüş alanı ile avm’deki yılbaşı coşkusunu keyifle izlemeye müsait. Akşam öncesi için iyi bir öneri.
Instagram: @clove.ist

Brasserie Neni

Bir gündüz mekanı da Anadolu Yakası’ndan... Caddebostan’da bulunan mekan, gerçek bir Paris brasserie’si tadında. Kendinizi iyi hissetmeniz için tavsiye ederim.
Instagram: @nenibrasserie

Sunset

Gerçek bir İstanbul klasiği. 25 yıldan fazladır mükemmel olmayı başarıyor. Smokinli beyler ve abiye elbiseli şık hanımlar... Üstelik İstanbul’un en güzel manzaralarından biri eşliğinde. Yılbaşı için iki ayrı program hazırlamışlar. Biri yemekli, diğeri ise bar kısmında. Bar programı 23.00’ten sonra, limitsiz içki ve atıştırmalıklardan oluşuyor.

Yemek öncesi kokteyl ile başlayan akşam yaklaşık sekiz tabaktan oluşan menü ile devam ediyor. Gece boyunca canlı DJ performansı var. Yemek fiyatı kişi başı 12 bin 500 lira, limitsiz içki ile bar tarafını tercih ederseniz kişi başı 6 bin lira.
Instagram: @sunsetgrillbar

Raffles

Bu yılbaşı Raffles Teras Restaurant’ta servis yapıyorlar. Benim çok sevdiğim Emir Ersoy ve orkestrası sahne alacak, program gece saat bire kadar devam ediyor. Winter Bar’da karşılama kokteyli ile başlayan akşam, yedi aşamalı özel bir menü ile devam ediyor. Daha sonra DJ performansı var. Çocuklar için de özel etkinlikler olacak. Erken rezervasyon yaparsanız avantajlı fiyatlar mevcut.
Instagram: @rafflesistanbul

The Peninsula-Gallada 

Bence şehrin en iyi restoranlarının başında geliyor. Zaten konum olarak da büyüleyici. Masalsı bir yılbaşı yemeği için mükemmel bir yer. İki ayrı oturum yapmışlar, biri saat 18.00 gibi başlayıp 20.30 gibi sona eriyor. Daha çok çocuklu aileler için düşünmüşler bu oturumu. İçki hariç kişi başı 5 bin lira. Daha sonraki program 21.00’den sonra başlayıp yukarıda bulunan barda, canlı DJ performansı ile devam ediyor. O da 9 bin lira. Şef Fatih Tutak’ın muhteşem lezzetleri ile bir yılbaşı yemeği yemek keyifli olacaktır.
Instagram: @galladaistanbul

Okra

The Marmara otelinin en üst katında. Belki de yılbaşında Taksim ruhunu en iyi yaşayabileceğiniz mekanların başında. Eşsiz manzarası neredeyse şehirde benzersiz. 8 tabaktan oluşan bir menü hazırlamışlar. Açıldığı günden beri yemeklerini ve mutfağını çok sevdiğim bir restoran. Canlı DJ performansı ve sürpriz eşlikçilerin olacağı gecede saat 01.00’e kadar içtiğiniz içkiler dahil 7 bin 500 lira artı servis ücreti ödüyorsunuz. Bence yılbaşı akşamı için mükemmel bir öneri. 
Instagram: @okraistanbul

Biz İstanbul

AKM’nin üst katında, Taksim ambiyansıyla çok kısa zamanda simgeleşen bir marka oldu. Eski İstanbul mutfağından seçme lezzetlerle bir menü hazırlamışlar.

Bu kadar şık bir mekanda yılbaşı akşamı geçirmek etkileyici olur. Canlı piyano ve vokal performansı da var. Daha sonra eğlence DJ performansı ile devam ediyor.
Instagram: @bizistanbulcuisine

Frankie Galataport

Yeni yıl yemeği için mükemmel bir alternatif daha... Açıkçası Galataport’un yılbaşı için doğru noktalardan biri olduğunu düşünüyorum. Kozmopolit yapısı, tarihi hissi ile Frankie bu bölgede sivriliyor. Burada da özel bir menü hazırlamışlar. Akşam boyunca DJ performansı var. Romantik bir akşam için de çok uygun.
Instagram: @frankiegalataport

Firuze 

Güzel manzara eşliğinde gerçek bir meyhane eğlencesi isterseniz doğru tercih. Gece genelde masaların üstünde devam ediyor. Klasik mezeler ve yerli içkiyle birlikte 2 bin lira. Erken yer ayırtmakta fayda var. 
Instagram: @firuzebeyoglu

Mandarin Oriental Hakkasan

Şehrin en iyi Çin restoranlarının başında gelen Hakkasan da yılbaşına özel bir menü hazırlamış. Boğaz’a sıfır mekanda, gece için düzenlenen havai fişek gösterilerini de izleyebilirsiniz. Menü fiyatları 6 bin ile 12 bin lira arasında değişiyor. 
Instagram:
@hakkasanistanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus 

Otel, yılbaşı heyecanını tüm aralık ayına yaymış. Festive Pop_Up mağazası çeşitli hediyeliklerden artizan yılbaşı sepetlerine kadar alternatifler sunuyor. Yılbaşı yemeği ise Aqua Restoran’da, şefin özel menüsü ve çeşitli sürprizlerle festival havasında geçecek gibi.  Ertesi gün brunch da çok iyi.
Instagram: @fsbosphorus

Lucca Bebek

Benim için gece başlamadan, bir şeyler içmek ve atıştırmak için adeta bir ritüel. Genelde benim gibi düşünen insanlar, akşam için başka bir programları olsa da buraya mutlaka uğruyor. Adeta dostlarla yeni yıl öncesi bir kucaklaşma gibi. Saat akşamüstü dört gibi başlayan bu buluşma, uzadıkça uzuyor. Ama çok kalabalık oluyor, rezervasyon yaptırmak ya da erkenden gitmek önemli. Çok keyifli olduğunu belirtmeliyim. Instagram: @lucca_style

Beymen Brasserie Nişantaşı

Bir İstanbul klasiği. Nişantaşı’nın büyülü yılbaşı atmosferini yaşamak için ideal.

Benim mutlaka gündüz uğradığım yerlerin başında, burası da bence akşam öncesi mekanlardan. Birbirine selam veren insanlar, güzel kokteyller ve şampanya… 
Instagram: @beymenbrasserie

Gizia Brasserie Nişantaşı

Tıpkı Lucca ve Beymen Brasserie gibi burası da yılbaşı atmosferini yaşamak için uygun bir mekan.

Üstelik gerçekten menüde yazan her tabak çok düzgün hazırlanmış ve lezzetli. 
Instagram: @giziabrasserieofficial

Galataport 

Burayı daha önce yılın son günü denemedim, ancak akşam öncesi için güzel bir seçenek olabilir gibi geliyor. Kalabalığı ve gelen turist yoğunluğu burayı çekici kılacaktır.

Yemek öncesi buradaki mekanlardan birinde vakit geçirilebilir. Ama trafiğe dikkat. 
Site: galataport.com