25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
28.01.2022 04:30

Tesla dengeleri nasıl değiştirir?

Tesla’nın Türkiye pazarına girmesi, taşları yerinden oynatacak. Elon Musk’ın vizyonu, iş modeli, teknolojisi ve şarj altyapısı fark yaratacak. Togg ve yeni modellerle birlikte elektriklilerin yaygınlaşması hızlanacak

Elon Musk’ın yarattığı dünyanın en çok satan elektrikli otomobil markası Tesla’nın resmen Türkiye pazarına girecek olması büyük heyecan yarattı. Uzun zamandır beklediğimiz müjde, ABD ek vergisi nedeniyle rötarlı da olsa gerçekleşiyor. 2015’te kurduğu Tesla Motorsporları Satış ve Hizmetler Limited Şirketi’nin sermayesini 50 milyon lira artıran Tesla, Genel Müdürlük görevine Lufthansa’nın Türkiye ve Irak’tan sorumlu yöneticisi Kemal Geçer’i atarken, tüm operasyon E-Garaj’ın kurucu ortağı Emir Tunçyürek’e bağlandı. Tesla’nın 2022 yılı sonuna doğru hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Şirket bu süreçte satış ağı, servis, yol yardımı ve şarj yapılanmasını hızla tamamlamayı hedefliyor. Uzun yıllardır Tesla’nın Türkiye’ye gelmesi için çaba gösteren elektrikli otomobil kulübü Teslaturk’ün kurucusu olan Tunçyürek duygularını, “Hep birlikte şirket misyonumuz olan ‘sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırma’ya Türkiye’de de birlikte koşacağız. Çok heyecanlı ve yeni bir dönem” şeklinde paylaşıyor. Tesla’nın katı kuralları gereği ayrıntı vermekten kaçınıyor.  Peki tüketicilere otomobilden öte bir yaşam tarzı, macera sunan Tesla nasıl bir fark yaratacak?

PR’ını bile Musk yapıyor

Berlin süreci hızlandırdı

Öncelik hangi modellerde?

Rekabet kızışacak

Türkiye fiyatları ne kadar olur?

Türkiye yollarında yaklaşık 350 Tesla olduğu belirtiliyor. Tesla sahipleri, bugüne kadar servis ve yedek parçada sorunlar yaşıyordu.