25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
30.12.2022 04:38

Emekliler “Maaşa zam yetmez enflasyonu durdurun!” diyor

Bir börekçide 9 liralık kır pidesini kredi kartıyla ödeyeni de, Mısır Çarşısı’ndan altı torununa 50 gram Antep fıstığı alanı da umutsuz. Ama herşeye rağmen aklın sesine kulak veriyor ve bir ekonomist gibi konuşuyorlar: “Fiyatlar her gün artarken maaşımız 30 bin lira olsa ne olacak ki!

Yılın sonunda herkes nefesini tutmuş asgari ücret artışını bekliyordu. Sadece asgari ücret alanlar değil, tüm çalışanlar ve belki onlardan da çok emekliler!.. Ve asgari ücret açıklandı, 8 bin 506 lira. Artış oranı yüzde 54.66... Şimdi bir umut, emekliler de aynı oranda bir zam bekliyor maaşlarına... Zira çoğunun maaşı asgari ücretin altında, hem de çok altında. Hele Bağ-Kur emeklilerinin durumu vahim. Çoğunun eline sadece 3 bin 500 lira geçiyor... Hemen hatırlatalım, ülkemizde açlık sınırı 7 bin 786 lira! Yoruma gerek yok değil mi?
Lafı hiç uzatmayalım, bu hafta emeklilerin kendi ağızlarından beklentilerini dinleyelim istedik. Ne kadar zam bekliyorlar, onları rahatlatacak miktar nedir? 2023’ten bir umutları var mı?..