20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
14.10.2022 04:36

Sekiz ay süren ölüm kalım mücadelesi

2 Şubat 2021’de Covid-19 tedavisi için yürüyerek girdiği özel hastanede, 16 Şubat’ta entübe edildi. 80 gün uyutuldu... Yatarken sırtında öyle derin yaralar açıldı ki, az daha kangren olacaktı. Başka bir hastanede de bu hasarlar için beş ay tedavi gördü Grand Yazıcı Otelleri’nin sahibi Hayri Yazıcı

Tarih 2 Şubat 2021, Covid-19 herkesin korkusu... Burnu akan, ateşi olan test yaptırıyor. Çevresinde Covid-19 vakaları görülmeye başlayınca, Grand Yazıcı Otelleri’nin sahibi Hayri Yazıcı da test yaptırır. Bir şeyi yoktur ama pozitif çıkar test. Hemen İstanbul’a gelir, tanıdığı ve güvendiği bir arkadaşının hastanesine. Üstüne üstlük Acıbadem Hastanesi Taksim’in yöneticisi de kızı gibi sevdiği biridir. 2006’da by-pass, 2014’te böbrek nakli olmuştur. “Ne olur ne olmaz, iyi bir hastanede olayım” diye düşünür. Gönül rahatlığıyla kendini hastaneye teslim eder ve kendi deyimiyle hayatının en büyük hatasını yapar. Yürüyerek girdiği hastanede bir hafta sonra yoğun bakıma alınır, ikinci haftada entübe edilmiştir! 

2.5 ayda 30 kilo zayıflamış, bir deri bir kemik kalmış

Haftalar geçer, bir türlü uyandırılmaz. Ailesi panik halinde her gün doktorlara sorar, “Ne zaman uyandırılacak?” Cevap hep aynıdır, “Yarın uyandıracağız”, ama o yarın bir türlü gelmez! Tam 2.5 ay geçer... 90 kilodur hastaneye giriş yaptığı gün, 30 kilo zayıflamıştır. Bir kabusun içine düşmüştür tüm aile... Koskoca adam gözlerinin önünde eriyip bitmektedir.