Bir insan ne için yaşamalı? Bir ömür neye adanmalı? Bu soruları felsefe binlerce yıldır soruyor. Ama artık elimizde bir başka kaynak daha var: Bilim. Sırrı Süreyya’nın aramızdan ayrıldığı bu hafta, gelin bu vesileyle bir ömrü anlamlı kılan şeyin ne olduğunu birlikte düşünelim. Zülfü Livaneli’nin o çok sevdiği türküde sorduğu gibi, bir insan ömrünü neye vermeli?
09.05.2025 04:30
Bir insan ömrünü neye vermeli, bilim ne diyor?
Her ölüm bir muhasebedir. Kimi zaman varoluşsal, kimi zaman kutsal… Ama bazı ölümler vardır ki sadece bir hayatın değil, bir duruşun, bir değer sisteminin muhasebesini zorunlu kılar. Sırrı Süreyya Önder’in hayatı ve vedası da işte tam olarak böyle bir çağrıydı
A+
Yazı Boyutunu Büyüt
A-
Yazı Boyutunu Küçült
* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.
Türkiye’nin önündeki üçlü fırtına
05 Aralık 2025
Parasosyal: Modern yalnızlığın yeni adı
28 Kasım 2025
Türkiye’de öğretmen olmak: OECD raporu ne diyor?
21 Kasım 2025
Allah fındığı vermiş yemesini bilmiyoruz!
14 Kasım 2025
New York’ta güler yüzlü bir sosyalizm
Tüm Yazıları
07 Kasım 2025