25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
10.02.2023 04:30

Selim Karakaya'dan podcast önerileri (10-16 Şubat)

Canımızın sıkıldığı, kafamızın karıştığı dönemlerde biraz kendi içimize dönüyoruz. Peki kendi dünyamıza yaptığımız bu yolculukta nasıl yollar izleyebiliriz?

The Healing Trauma (İngilizce)

Zorlu süreçleri atlatanların deneyimleri ve uzmanların analizleriyle harmanlanan bu podcast, kendisi de benzer bir süreçten geçen ve sonrasında bu alanda eğitimler alan Monique Koven imzalı. Nereden

Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Şengül Hablemitoğlu ile Yas Notları

Büyük ya da küçük her trajedinin, her kaybın geride hayatları bütünüyle değişen kurbanlar ve seven/sevilen insanlar bıraktığı düşüncesinden yola çıkılan bu yayında Şengül Hablemitoğlu yasla ilgili bir bilgi ve perspektif ortaya koymanın yanı sıra, yasın savunuculuk, bilinç ve aktivizmle sürdürülen bir olgu olduğunu da anlatmak amacıyla yola çıkıyor.

Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Huberman Lab (İngilizce)

Beynimizin diğer organlarımızla ilişkisini ve bu ilişkinin sinir bilimi temelindeki bağlantılarını inceleyen bu yayın, nörobiyoloji alanında akademik çalışmalarıyla bilinen Dr. Andrew Huberman’ın bilimsel çalışmalarının yanında alanın önemli akademisyenlerinin konuk olduğu bölümlerle de dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Duygu Yoklaması

Hayatımızın gidişatını sorgulamaktan, yaralarımızı sarma çabamıza ve yöntemlerimize, yollarımız çok farklı olsa bile bizi bir araya getiren kavramlar var. İrem Ege Tuğcu, içindeki çocuğun oyun alanından yola çıktığı bu podcast’i bir tür sesli sorgulamaya dönüştürerek, hepimizin kendi sorularımızla dahil olduğumuz bir paylaşım ortamı haline getiriyor.

Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

The Anxiety Coaches (İngilizce)

Bireysel ya da toplumsal travmatik süreçler sonrasında sakin kalabilmek, hayatımızın duygusal anlamda en zorlu anları olabilir. Bu yayın da işte tam bu süreçleri yönetebilmek için hazırlanmış. Gina Ryan, hayatımızdaki değişim dönemlerini sakin kalarak ve panik duygusundan uzak şekilde atlatabilmek üzerine tekniklerle karşımıza çıkıyor.

Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google

Psikanaliz Sohbetleri

Mutluluk, haz, histeri, ölüm, yas ve birçok duygu bu yayının temelini oluşturuyor. Oğuzhan Nacak, Freud ve Lacan’ın öğretilerine odakladığı bu podcast’te psikanaliz ve psikanalitik klinikle ilgili sohbetler gerçekleştiriyor.

Nereden Dinlerim: Apple, Spotify, Google