14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
20.10.2023 04:30

Bir rota 20 mekan Bomonti

Adını 1890’lı yıllarda burada kurulan bira fabrikasından alan semt, bugün restoranlardan kafelere, kültür-sanat alanlarına pek çok mekana ev sahipliği yapıyor. Keşif dolu bir gezi, sergi turu ve lezzet molaları için istikamet Bomonti...

İstanbul’un ilk sanayi bölgelerinden olan semt, adını 1890’da İsviçreli Bomonti kardeşler tarafından kurulan bira fabrikasından almış.

Bomonti, hem semt sakinlerinin hem de semte gelenlerin uğradığı mekanları ve kültür sanat adresleriyle bu hafta radarımızda.

Pazar günü semte gidiyorsanız Feriköy Antika Pazarı’nı gezin; geçmişe tatlı bir yolculuğun ardından, uzun bir sabah kahvaltısı... Cumartesi günü giderseniz de organik pazardan alışveriş yapmayı ihmal etmeyin. Hafta içinin hareketliliği ayrı ama hafta sonu mekanlar hayli kabalık ve şenlikli. Havalar güzelse açık havada yer bulmak biraz zor olabiliyor. Haydi, biraz mekanlara bakalım…

Bomontiada: Semtin kalbinde bulunan mekan hem lezzet adresleri hem de kültür sanat alanları ve atölyeleri ile öne çıkıyor. Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi Renkli Anadolu görülecekler listenizde olsun. Babylon etkinlikleri de sonbahar ajandanıza girebilir. Gelelim lezzet noktalarına: Kiva, Kilimanjaro, The Populist ve Monochrome, bomontiada’nın avlusuna nazır mekanlar.

Monochrome: Kahve keyfi için ideal. Brasserie konseptine sahip mekanın lezzetleri de iddialı. Beyaz trüflü&mantarlı fettuccine imza lezzetlerinden.
Instagram: @monochrometr