15 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
01.01.2023 09:20

Haydi yılın ilk kahvaltısına

Yılbaşının en güzel taraflarından biri, 1 Ocak’ta yapılan tatil kahvaltısı. Yılın ilk kahvaltısında şölen gibi bir brunch ya da nefis lezzetlerle donatılmış bir kahvaltı masası için mekan önerilerimize göz atın

The Marmara Taksim’de yeniden kapılarını açan, şehrin en sevilen buluşma adreslerinden Cafe Marmara’da yılın ilk kahvaltısını yaptıktan sonra kış aylarının vazgeçilmezi sıcacık bir fincan sahlep yudumlayın.

Cafe Marmara

 

Instagram: @cafemarmara

Yılın ilk günü, Boğaz’da kısa bir yürüyüşün ardından nefis bir kahvaltı masasında keyif... Kuzguncuk’un sevilen mekanlarından Pulat Çiftliği 1 Ocak’ta, saat 12.00’de kapılarını açıyor.

Pulat Çiftliği

 

Kahvaltı tabakları, doğal ürünlerle hazırlanan lezzetleriyle aklınızda olsun.
Instagram: @pulatciftligi

Galata’da tarihi bir

binada konumlanan Barnathan İstanbul’un Galata Kulesi manzarasına nazır kahvaltısı aklınızda olsun.
Instagram: @barnathan_istanbul

Yeniköy’ün sevilen mekanlarından Gazebo, lezzetli bir kahvaltı için tercih edilebilecek yerlerden. 09.00-15.00 saatlerinde serpme kahvaltı servis ediliyor.

Gazebo Yeniköy

 

Mis gibi Boğaz havası almak ve manzara da bonusu. Instagram: @gazeboyenikoy

Yılın ilk gününde rotanızı Balat’a çevirmek isterseniz, Forno’nun serpme kahvaltısını tadabilirsiniz. İki kişilik serpme kahvaltı 880 lira, sınırsız çay dahil. Üç kişi üzerine rezervasyon gerekiyor.
Instagram: @fornobalat

Bağdat Caddesi’nde bulunan Sour&Sweet Artisan Bakery’de de güne lezzet dolu bir başlangıç yapabilirsiniz.

Sour&Sweet Artisan Bakery

 

Kahvaltı menüsünün favorilerinden egg green mix aklınızda olsun: Brioche ekmeği üzerine ıspanak sote, avokado püresi ve poşe yumurta... 1 Ocak’ta mekan 11.00’de açılıyor.
Instagram: @sourandsweetbakery

Sour&Sweet Artisan Bakery

 

Şölen gibi brunch keyfi

Yeni yılın ilk kahvaltısını canlı caz müziği eşliğinde yapmak da müzikseverler için iyi bir seçenek. Grand Hyatt İstanbul’da Akdeniz mutfağından zengin bir büfeyle, otelin sıcak atmosfere sahip mekanı Mezzanine’de bunu deneyimleyebilirsiniz. Brunch’ta karides, ahtapot salatası gibi geniş salata çeşitlerinden midye dolmaya, dana pirzola, balık çeşitleri ve barbekü lezzetlerinden Akdeniz ve Türk mutfağından tatlı çeşitlerine uzanan lezzetler yılın ilk gününü tatlandırıyor. 12.30-15.30 saatlerinde.
Instagram: @grandhyattistanbul

Çırağan Palace Kempinski de otelin yenilenen restoranında yeni yılın ilk gününü keyifli bir brunch ziyafetiyle karşılamak isteyenler için ideal. Lezzetli yemeklerle ziyafet tadındaki brunch 12.30-16.30 arasında.
Instagram: @cpkempinski

Raffles İstanbul’da 2024’ün ilk günü, terasta, 12.00-15.30 arası Raffles Brunch’ını yeni yıl konsepti ile tadabilirsiniz. Ata Marin Band’ın canlı performansı da brunch keyfine eşlik ediyor. @rafflesistanbul
Yılın ilk günü mis gibi ada havası alın... Büyükada’da Splendid Palas’ta 1 Ocak sabahı Champagne Brunch var. Ardından adada biraz yürüyüş, sonrasında vapur keyfi...
Instagram: @splendidpalasbuyukada

Boğaz’a nazır Four Seasons Bosphorus’ta brunch, zengin büfe seçenekleri ile brunch keyfi için ideal. Balo salonunda gerçekleşecek brunch 10.30-15.30 saatleri arasında olacak. Tarihi Yarımada ise hem atmosferi hem de Four Seasons Sultanahmet’in Avlu Restaurant’ının brunch lezzetleriyle çok keyifli. 12.30-15.30 saatleri arasında. @fsbosphorus
Instagram: @fssultanahmet

Hilton Istanbul Bosphorus 12.00-15.00 saatleri arasında, yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenleri ağırlıyor. Güzel bir manzara eşliğinde yapacağınız brunch’ta, Hilton şeflerinin hazırladığı açık büfe seçenekleri ve farklı lezzetler var.
Instagram: @hiltonistanbulbosphorus

Karaköy’deki The Peninsula Hotel’de yeni yıl brunch’ı 11.30-16.00 saatleri arasında. Deniz ürünleri büfesi, suşi, makarna, et ve balık istasyonlarının da sunulacağı brunch’a caz müziği eşlik ediyor.
Instagram: @thepeninsulaistanbulhotel

Fairmont Quasar Hotel’deki Stations’ta yeni yılın ilk brunch’ı 12.00’de başlıyor ve saat 15.00’e dek sürüyor. Canlı müzik, farklı lezzetler, çocuklar için aktiviteler var.
Instagram: @fairmontquasaristanbul


Radarımızda neler var?

Semtin yenisi

Samatya’da Mimar Sinan tarafından yapılan 550 yıllık tarihi Kapıağası Yakup Ağa Hamamı’nda, Olden 1545 Restaurant kapılarını açtı.
Instagram: @olden1545

Olden 1545 Restaurant

 

Lezzetli mezeler

Sohbetlere, kutlamalara eşlik eden nefis mezeler, sofraların da adeta rengi, neşesi...
Yılbaşı gecesi menünüze lezzet katacak mezeler için Beyoğlu’ndan Yeşilköy’e kadar uğrayabileceğiniz dört adrese bakalım: Kurtuluş’ta Mezme.
Instagram: @mezme.istanbul

Girit ezmeden muhammaraya, içli köfteden humusa, ayrıca somon fümesi, ahtapot salatası ile Reşat Balık. Instagram: @resatbalikmarket

Boğaz’ın güzel semti Yeşilköy’de Martı Şarküteri.
Instagram: @martisarkuteri

Pangaltı’da Tuşba.
Instagram: @tusbauzmanmezeci